Dansk Svineavl kaprer direktør fra Bæredygtigt Landbrug

Hans Aarestrup forlader posten som daglig leder af Bæredygtigt Landbrug til fordel for en direktørstilling i Dansk Svineavl.

Dansk Svineavl har ansat Hans Aarestrup som ny direktør til afløsning for Niels Rohrberg, som stopper 28. februar.

Hans Aarestrup er uddannet agronom i 1993. Han kommer fra en stilling som direktør i landmandsforeningen Bæredygtig Landbrug, og har tidligere været ansat som direktør hos Danske Svineproducenter og som ledende svineproduktionskonsulent i Ålborg og Holstebro.

Han kommer nu til at stå i spidsen for en organisation, som repræsenterer 23 avlere, der er godkendt af Seges, Avl, LFS og DanBred.

- Det bliver Hans Aarestrups opgave at få ført foreningens nye strategi ud i livet i samarbejde med foreningens bestyrelse og øvrige ansatte. Dette til fordel for alle medlemmer af Dansk Svineavl, og med fokus på fair økonomisk balance og sammenhæng i værdikæden, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Svineavl.

Beklager opsigelse

I forbindelse med ansættelsen udtaler Hans Aarestrup:

- Den danske svinebranche er second to none. For mig er det derfor et privilegie at få lov til at yde mit for, at dem, som står for det praktiske avlsarbejde med verdens bedste gener, har en god og velfungerende forening, hvor de kan mødes og som kan repræsentere dem og deres interesser i forskellige sammenhænge.

Hans Aarestrup forlader Bæredygtigt Landbrug, der har base i Fredericia, efter næsten seks år på chefposten.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær, beklager opsigelsen fra Hans Aarestrup, der såvel indadtil som udadtil er et populært ansigt i foreningen.

- Hans er vellidt både hos vores medlemmer, bestyrelse og medarbejdere. Han har været god til at eksponere Bæredygtigt Landbrug, og på de indre linjer vil han især blive husket som den, der fik struktur og orden på administrationen og ikke mindst økonomien. Der er virkelig grund til at sige Hans en stor tak for indsatsen, lyder det fra Peter Kiær.

Bæredygtigt Landbrug oplyser, at foreningen nu går på jagt efter en ny daglig leder.

Læs også