Bent Nissen rykker til tops i DLG’s tyske grovvareselskab

59-årige Bent Nissen står fremover i spidsen for DLG-koncernens tyske grovvareselskab, HaGe. Han overtager jobbet fra Henrik Madsen.

Det bliver fremover 59-årige Bent Nissen, der skal stå i spidsen for DLG-koncernens tyske grovvareselskab, HaGe. Han overtager jobbet fra Henrik Madsen, der har besluttet at forlade HaGe.

Bent Nissen er uddannet civiløkonom og har desuden en HD i regnskab og økonomistyring. Han startede som trainee i DLG's såsædsafdeling i 1990, og gennem sine 32 år i koncernen har han skabt imponerende resultater på planteavlsområdet, hvor han hurtigt avancerede til underdirektør og senere til vicekoncerndirektør.

I 2017 blev han udnævnt til koncerndirektør med ansvar for alle koncernens aktiviteter inden for planteavl, det vil sige sædekorn, planteværn, gødning og planteforædling.

Gennem de seneste år har han delt sin tid mellem DLG-koncernens hovedkontor i Danmark og HaGe's ditto i Kiel, Tyskland. Her har han stået i spidsen for en gennemgribende transformation af planteavlsområdet i HaGe, som gør at selskabet i dag er blandt Tysklands absolut førende indenfor planteavl.

Formand flere steder

Bent Nissen er bestyrelsesformand i Sejet Planteforædling, Dangødning, Dankalk og Scandagra Polska, samt bestyrelsesmedlem i Scandagra Baltikum.

- I løbet af vores mangeårige samarbejde har jeg gang på gang set, hvordan Bent med sin strategiske sans og stærke forretningsmæssige forståelse har sat retning og skabt resultater. Samtidig er han en vellidt og respekteret leder, der formår at få en organisation til at arbejde sammen mod et fælles mål. Derfor er Bent den rette til at styrke HaGe's forretning og tage den til det næste niveau, siger Kristian Hundebøll, Group administrerende direktør i DLG.

- Det tyske marked er præget af stærk konkurrence, og her er det vigtigt, at vi driver en strømlinet og lønsom forretning. Det er en stor og spændende opgave, som venter, og jeg ser meget frem til at komme i gang med den. I den periode, jeg har haft ansvaret for planteavlsområdet i HaGe har jeg fået et godt kendskab til både selskabet og kollegerne, og jeg glæder mig til, at vi nu skal arbejde endnu tættere sammen, siger Bent Nissen.

En del af Team-gruppen

Henrik Madsen, der forlader jobbet, har været medlem af direktionen i HaGe siden 2015, siden 2019 som administrerende direktør.

På en generalforsamling den 29. juni 2022 blev det vedtaget, at HaGe lægges sammen med DLG-koncernens andet store tyske datterselskab, Team, og dermed bliver en del af Team-gruppen. Sammenlægningen forventes at træde officielt i kraft i begyndelsen af september.

                  

 

Læs også