Sofari og selfies

7.500 gæster besøgte de økologiske svineproducenter, da de havde indbudt til åbent hus under betegnelsen Sofari.

Til venstre i billedet ses Randi Vinfeldt, formand for FØKS, og en af dagens 15 værter, der selv glædede sig over, at mange danskere havde valgt søndagen til at besøge de økologiske svineproducenter. Det var muligt at komme helt tæt på de økologiske søer og smågrise. Dog måtte man ikke klappe dem.
Der blev taget masser af fotos og masser af selfies, da der 15 steder rundt i landet blev budt på Sofari – eller med åbent hus hos de økologiske svineproducenter.
Bag arrangementet stod Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) – en sammenslutning af økologiske svineproducenter, i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland A/S, Tican og Organic Pork A/S.
Hos formanden for FØKS, Randi Vinfeldt, Østrup ved Ugerløse på Midtsjælland, var der dagen igennem stort rykind, så der var travlt med at anvise parkeringspladser, fodre grisene og fortælle om det økologisk svinehold.
Der var også informative skilte, der fortalte om den økologiske produktion, så de besøgende kunne se, hvordan grisene lever til daglig året rundt – under åben himmel, på græsmarker, med sølehuller og hytter til at fare i, og til beskyttelse mod vind og vejr, sol og regn.
Flere steder var der også mulighed for at smage på grisen, og nogle steder, var der tillige mulighed for at købe økologisk svinekød med hjem fra gårdbutikkerne.
 

Andet end billedbøger

- Det er rigtig dejligt, at mange mennesker vælger at bruge en sommerdag på at tage en tur på landet og se, hvordan vi producerer det økologiske svinekød. Det er en stor fornøjelse at opleve gæsternes begejstring over at se, hvordan de økologisk grise lever, lød det efterfølgende fra Randi Vinfeldt, der har 85 søer og lader smågrisene gå videre til en økologisk slagtesvineproducent, når de vejer 35 kilo.

Læs også