bannerPos

Nu skal selvstændige kun tænke på én frist: 1. september

Det er en fordel for landmændene, at de nu kun behøver at forholde sig til en skattefrist den 1. september, siger senior tax manager i Seges, Jens Jul Jacobsen. Han tilføjer, at der er enkelte undtagelser.

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
29-05-2020 12:53
Stort set alle grupper af skattepligtige kan nu nøjes med at forholde sig til en enkelt skattefrist. Det er en fordel for landmændene, fastslår skatteekspert.

Før skulle de selvstændige erhvervsdrivende forholde sig til de sædvanlige skattefrister plus en række frister, der var udskudt på grund af corona-krisen.

Men nu skal stort set alle grupper af skattepligtige kun forholde sig til en enkelt frist: den 1. september.

Det er resultatet af en ny beslutning, som Folketinget har taget på baggrund af coronakrisen, og som Skat nu har effektueret, fortæller skatteekspert i Seges, Jens Jul Jacobsen.

Enkelte undtagelser

Fordelen for landmanden er, at han ikke risikerer at komme i klemme med frister, som han skal forholde sig til før 1. september, fordi disse frister nu også er udsat til den 1. september, forklarer skatteeksperten.

- Derudover får landmændene noget mere tid til at vurdere, om de for eksempel skal ændre nogle ting i deres selvangivelse eller andet.

De fleste af de frister, der nu er udsat, har sammenhæng med arbejdet med de erhvervsdrivendes regnskab. Begrundelsen fra Skattestyrelsen er at give blandt andet revisorerne bedre mulighed for at hjælpe virksomhederne med at håndtere den akutte udfordring, som Covid-19 har medført.

Der er dog enkelte frister, der ikke er udsat. Det drejer sig for eksempel om fristerne i forbindelse med skattefri virksomhedsomdannelse med tilbagevirkende kraft.

Fristen for frivillig indbetaling af restskat er heller ikke udsat, så det er stadig den 1. juli.

Overblik

Jens Jul Jacobsen tilføjer, at Landbrug & Fødevarer sammen med andre erhvervsorganisationer har arbejdet på, at alle frister blev udskudt.

- Vi har arbejdet for klarhed, og at udsættelserne skulle ske bredt og samlet, så der ikke er risiko for, at man kommer til at overse forskellige frister, og så det samlet er til gavn for landmanden som erhvervsdrivende. Det er nu i store træk lykkedes, lyder det fra Jens Jul Jacobsen.

Det samlede overblik fås i en skattemeddelelse fra Seges, der kan søges frem på Landbrugsinfo.dk ved at skrive »SKATM-2020-00-16« i søgefeltet.

morten@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 75 76 96

 

 

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.
Side 1 af 1871 (37409 artikler)Prev1234567186918701871Next