Fødevarestyrelsen efterlod kæmpe rod til fjervildtavler

Ole Vorre ved Løvel var en af de fjervildtavlere, som i løbet af vinteren 2021-22 fik slået sin besætning ned, da der blev konstateret fugleinfluenza. Fødevarestyrelsen har meldt, at der skal foretages en grundig analyse og rengøring, før Ole Vorre igen må have fjervildtbesætning. Men trods utallige mails og SMS’er og rod på ejendommen siger han, at han nu i snart tre måneder ikke har hørt noget fra styrelsen.

Fødevarestyrelsen efterlod en del låger åbne, og nu er dørene ved at falde af deres hængsler.  Det trykimprægnerede træ er flere steder blevet skadet af den hårde spuling af overfladerne. Noget af det rod, som Fødevarestyrelsen efterlod fra rengøringen i 2021. Foderresterne er flere steder blevet til en klistret masse i beholderne. Flere steder ligger der plastik fra oprydningen. Ole Vorre tog selv en række billeder for at dokumentere skaderne. Her er det det opkørte mudder, som ses overalt på ejendommen. Foto: Ole Vorre. Ole Vorre venter på, at Fødevarestyrelsen sætter tingene på plads og samler dem igen.

Ole Vorre har været uheldig gennem årene. Hans fritgående fjervildtbesætninger har nemlig været ramt af fugleinfluenza ad flere omgange. 

Sidste gang, det skete, var 20. december 2021, hvor besætningen, som bestod af omtrent 3.000 fasaner og 1.200 gråænder, blev slået ned, og den indledende rengøring og desinfektion blev foretaget af Fødevarestyrelsen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også