bannerPos

Lamslået over melding fra landbrugskommissær på socialt medie

Asger Christensen (V) mener, at det er for dårligt, at EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski med tweet fra søndag, driver gæk med en hel branche og sætter den i alarmberedskab. Foto: Aurore Martignoni

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
13-02-2020 07:51
I en nylig Twitter-opdatering fremhæver EU’s landbrugskommissær, Janusz Wojciechowski Danmark og skriver, at han vil gøre noget ved »problemet« med intensiv svineproduktion. Venstrepolitiker er fortørnet.

En opdatering på det sociale medie Twitter søndag aften fra EU’s landbrugskommissær, polske Janusz Wojciechowski har fået Europa-Parlamentariker, Asger Christensen op idet røde felt.

I »tweetet« remser kommissæren på sit modersmål op, hvor mange antal grise en række lande har pr. 100 hektar landbrugsjord. Holland har 690, Danmark har 473, Belgien har 452. I hans eget land Polen er det 79.

Herefter lyder det:

- Som en del af Green Deal vil det være nødvendigt at tackle problemet med intensivt svineopdræt i nogle EU-lande, fordi landbruget skal være bæredygtigt.

Det er meningen, at Green Deal skal være den overordnede ramme for EU’s grønne politik i de kommende år. I et par uddybende svar til en kritisk Twitter-bruger, uddyber Janusz Wojciechowski, at det handler om det faktum, at på det fælles EU-marked bør svineopdræt, der engang var udbredt i hele Europa, ikke forvandles til industriel drift i kun få lande, mens det forsvinder i andre lande. Heriblandt hans eget land Polen.

Det omtalte tweet fra kommissæren:

Lamslået

Den polske landbrugskommissærs eskapader på Twitter søndag har fået Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Asger Christensen op i det røde felt.

- Jeg er ærlig talt lamslået over kommissærens tweet. Han skal stoppe med at drive gæk på landmænd fra Danmark og andre lande, som har intensive landbrug. 

- I Danmark har vi nogle af de mest klimavenlige svinebedrifter, som faktisk også bruger mindst antibiotika sammenlignet med deres europæiske kolleger, så det giver ikke mening, at kommissæren begynder en hetz mod danske landbrug, siger han.

Sammen med folk fra den gruppe, som Venstre tilhører i Europa-Parlamentet, Renew Europe, er Asger Christensen nu ved at formulere et spørgsmål til kommissæren, hvor de vil have have ham til at forklare sit tweet.

Asger Christensen fortæller, at han allerede onsdag morgen var med til et møde med kommissæren, hvor opdateringen blev diskuteret.

- Man mister jo fuldstændig tillid til personen. Det er jo ham, som skal fremsætte lovforslaget om hele vores næste landbrugsreform. Jeg bliver godt nok nervøs.

- Kommissæren mener tilsyneladende, at han prøver at beskytte svinebønderne, men det gør han jo ikke på den måde. Han har en tro på, at bæredygtighed hænger sammen med størrelsen på bedrifterne, siger Asger Christensen.

Sådan er udviklingen

Han forklarede, at han forsøgte at forklare Wojciechowski, at det er den teknologiske udvikling, der er årsag til strukturudviklingen.

- Og den udvikling stopper ikke. Alle de nye slagtesvinestalde der bliver bygget, de er jo med luftrensning og så videre. Det kan du ikke klare med mindre, at du har en vis volumen, siger Asger Christensen, der fortæller, at med de aktuelle meldinger fra den nye landbrugskommissær, så handler det i den grad om at være på stikkerne i den kommende tid både som parlamentariker, men også ude i blandt brancheorganisationerne.

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next