bannerPos

DF'er er utilfreds med ministersvar om udeblivelse

Dansk Folkepartis Lise Bech er for nylig genudpeget som fødevareordfører for Dansk Folkeparti.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
10-08-2019 09:42
Dansk Folkepartis fødevareordfører, Lise Bech, er ikke tilfreds med fødevareministerens begrundelse for i sidste måned at være udeblevet fra et Rådsmøde i Bruxelles.

En sludder for en sladder.

Sådan betegner Dansk Folkepartis fødevare- og landbrugsordfører, Lise Bech, det svar, som hun netop har fået fra fødevareminister Mogensen Jensen (S) omkring det ministerrådsmøde 15. juli, som ministeren ikke dukkede op til, da ministeren i stedet prioriterede sin ferie.

I stedet blev Danmark repræsenteret af embedsmænd ved mødet i Bruxelles.

Fra fødevareministeren lyder forklaringen til Lise Bech, som skriftligt har bedt ministeren om svar på, hvorfor han ikke kom til mødet, at alle rådsmøder selvfølgelig har betydning, men det er særligt vigtigt med ministerdeltagelse, når der skal træffes egentlige beslutninger. Og på mødet 15. juli skulle der altså ikke træffes beslutninger.

- Selvfølgelig skal han have lov til at holde ferie, men han bør også møde op, når møderne er der. Og det svar, som han kommer med, det er en sludder for en sladder. Den her minister, som er så gammel i gårde, ved da også om nogen, at politik handler om netværk.

- Det er jo præcis også derfor, at ministeren har inviteret mig over til kaffe i næste uge. Vi kender ikke hinanden, da han har siddet på kulturområdet, så han vil da se, hvem jeg er, og hvad jeg har tænkt mig, siger Lise Bech.

Lise Bech blev genvalgt til trods for Dansk Folkepartis katastrofevalg i juni, hvor partiet mistede 21 ud af 37 mandater. For nylig blev hun genudnævnt som partiets fødevare- og landbrugsordfører. Miljøordfører for Dansk Folkeparti er blevet René Christensen, der også er blevet formand for Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget.

Tæsk til landbruget

Hun fortæller, at hun i den kommende valgperiode vil fortsætte med at forsøge at fastholde en positiv ånd omkring landbruget, og tale landbruget op.

- Pyha. I de fire år som jeg allerede har siddet i Folketinget, i den periode synes jeg, at landbruget simpelthen allerede har fået så mange tæsk. Og vi skal simpelthen hver eneste gang pointere, at vi er nogle af de mest klimaeffektive i hele verden i Danmark. Vi kan producere mange flere klimavenlige fødevarer her, end de kan i udlandet.

- Det her som nu igen kommer (i forbindelse med netop offentliggjort klimarapport fra FN, red.) med, at vi skal spise mindre kød, der må folk forstå, at så flytter produktionen udenlands, siger Lise Bech.

Hun blev valgt til Folketinget i 2015, hvor Dansk Folkeparti dengang havde massiv fremgang. Hun er den eneste nyvalgte fra 2015 fra Dansk Folkeparti, som ved valget i 2019 blev genvalgt.

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.
Side 1 af 1716 (34308 artikler)Prev1234567171417151716Next