Sagro lander årsresultat på 20,6 millioner kroner

Rådgivningsvirksomheden Sagro kommer ud af regnskabsåret 2020 med et rekordhøjt resultat på 20,6 millioner kroner og en voksende omsætning. Overskuddet overføres til de seks ejerforeninger.

Rådgivningsvirksomheden Sagro har i 2020 præsteret et resultat, der er dobbelt så stort som budgetteret. Årsresultatet er på 20,6 millioner kroner og dermed rekordhøjt for virksomheden, oplyser Sagro i en pressemeddelelse.

Årets overskud, hvoraf en stor del er fri kapital, overføres til Sagros seks ejerforeninger, som opkræver kontingent af medlemmerne:

Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Familielandbruget VEST-Jylland, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Grindstedegnens Familielandbrug.

- De ekstra ressourcer vil gøre god gavn i vores indsats for at skaffe landbruget bedre produktionsvilkår, lover en tilfreds formand for Sagro, Sven Agergaard.

Administrerende direktør, Torben Jensen, er yderst tilfreds med resultatet.

- Det ligger i vores DNA i Sagro at jagte gode økonomiske resultater, men at vi i 2020 kommer ud med et plus på 20,6 millioner kroner, det har overrasket os, siger Torben Jensen.

Omsætning steget

Omsætningen er vokset fra 271 millioner til 281 millioner kroner alene i Sagro, uden at der ifølge rådgivningsvirksomheden generelt har været tale om prisstigninger på rådgivningsydelserne.

- Hertil kommer en flot vækst i stort set alle datterselskaber. Datterselskabernes bruttoomsætning ligger samlet på 100 millioner kroner, lyder det fra Sagro.

Ifølge Torben Jensen er der mange årsager til fremgangen.

- Den vigtigste er, at stordrift giver et kæmpe potentiale for effektivisering. Det er forklaringen på, at vi har kunnet øge omsætningen med uændrede ressourcer. Synergieffekten fra fusionen, der skete i 2016, slår igennem – år efter år, forklarer han.

Fagspecialer

Den øgede omsætning er ifølge direktøren desuden et resultat af et vellykket sats på fagspecialer, som har givet en del nye kunder fra hele landet.

- Seneste skud på stammen er et særligt team for etablering af selskaber. Alene i januar måned blev 20 selskaber etableret med rådgivning fra teamet, lyder det fra Sagro.

IT-afdelingen, Jysk IT, har øget omsætningen med seks millioner kroner i 2020, mens LandboGruppen Jysk, Byggeri & Teknik og ØkologiRådgivning Danmark er andre datterselskaber, der ifølge Sagro vækster markant.

Sagros kvægafdeling, der er landets største, udvider netop nu med yderligere to rådgivere.

Rådgivningsvirksomheden oplyser, at den mærker en øget efterspørgsel på rådgivning, hvoraf en del er nu-og-her-rådgivning til minkavlere, der er meget udfordrede efter beslutningen om at lukke branchen.

470 medarbejdere

Flere års gode økonomiske resultater i Sagro har i øvrigt konsolideret virksomheden i en grad, så Torben Jensen nu kan erklære, at virksomheden er helt uafhængig af banker. Den gode likviditet betyder økonomisk frihed og gode lånevilkår, understreger han.

Sagro beskæftiger 470 medarbejdere fordelt i huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg.

- Det ligger i vores DNA i Sagro at jagte gode økonomiske resultater, men at vi i 2020 kommer ud med et plus på 20,6 millioner kroner, det har overrasket os, siger administrerende direktør i Sagro, Torben Jensen.

Læs også