SLF med stort plus på bundlinjen

For tredje år i træk runder Sønderjysk Landboforening de tre millioner kroner på bundlinjen. Overskuddet er skabt på trods af omkostningstunge investeringer i digitalisering.

Sønderjysk Landboforening lander endnu engang – tredje år på stribe – et stærkt økonomisk resultat.

Knap 3,1 millioner kroner står der på bundlinjen i det 2021-regnskab, som vil blive fremlagt på foreningens generalforsamling torsdag den 10. marts.

Resultatet betragtes i ledelsesberetningen som værende endda meget tilfredsstillende. Det skyldes, at Sønderjysk Landboforening fortsætter vækstsporet med både en øget omsætning samt fortsat tilgang af nye kunder. Samtidig er udbuddet af nye produkter på hylderne øget.

Formanden for bestyrelsen i landboforeningen, Christian Lund, udtrykker respekt for medarbejdernes indsats:

- Hele medarbejderstaben kan ikke roses nok. De seneste års positive udvikling formår vi at fastholde, og overskuddet er med til at cementere en landboforening, som er velsmurt både forretningsmæssigt – men også politisk, siger Christian Lund.

Styrket markedsposition

Også direktør Brian Lambertsen glæder sig over, at det er lykkedes SLF at styrke markedspositionen i 2021.

- Især sidst på året 2021 har vi haft særlig fokus på digitalisering. Det gælder både ud mod vores kunder – og ikke mindst internt. Der er investeret i cloud-løsninger og opgraderinger, og her i 2022 fortsætter vi digitaliseringen rettet mod kunderne ved at udvikle og tilbyde nye produkter. Det gælder eksempelvis el-tjek samt ESG-området. Digitaliseringen, som økonomisk har været omkostningstung, er en nødvendighed for at kunne bibeholde og også udvide vores markedsposition, siger Brian Lambertsen, direktør i SLF.

Brian Lambertsen føjer til: - Sideløbende med den megen fokus på digitalisering, så har medarbejderne leveret en kæmpe indsats, som har skabt resultatet. Vi har leveret varen, hvilket har betydet, at der er flere kunder, vi har budt velkommen, end de få som har valgt at ville prøve noget andet for en periode.

Samarbejde med andre landboforeninger

En række af rådgivningsopgaverne sker fortsat i samarbejde med andre landboforeninger. Det gælder Syddansk Kvæg, Svinerådgivningen, DLBR Forsikring, AgroMarkets og Landbogruppen Sønderjysk. Senest har SLF for et mindre beløb købt sig ind i InGreen Agrofunding, som er en platform med mulighed for at skaffe ny finansiering til landbruget.

SLF er i øjeblikket i gang med at rekruttere nye ansatte, som skal være med til at fastholde væksten.

Læs også