Fortsat uændret svinenotering

12,00 kroner lyder svinenoteringen fortsat på fra Danish Crown i næste uge, mens sonoteringen også holder sig stabilt på 9,00 kroner pr. kg.

Endnu engang lander næste uges svinenotering fra Danish Crown på 12 kroner rent – og sonoteringen holder sig på 9 kroner. Det fremgår af en meddelelse fra slagteriselskabet torsdag.

- Den lange sidelæns bevægelse i markedet fortsætter. Der er ikke de store ændringer i efterspørgslen, og markedet sukker efter nye impulser, lyder det i selskabets markedsberetning.

- Normalt er det jo overvejende positivt, når markedet er i balance, men i år forholder det sig anderledes, fordi forventningen var helt anderledes. At priserne i Europa ikke er steget, skyldes to ting. For det første er der et par procent flere grise på kontinentet, end der var for et år siden, og samtidig er der en del flere grise i Tyskland, end der var sidste år. Derfor er der varer nok til at møde efterspørgslen, og så stiger priserne ikke, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

I øjeblikket oplever Danish Crown en pæn efterspørgsel på delstykker fra Østeuropa.

- Bacon, kamme og brystflæsk sælges jævnt, men til gengæld er priserne på skinker fortsat ramt af et lavt forbrug indtil nu i år, lyder det i markedsberetningen.

Læs også