bannerPos

Læggekartofler er udfordret i sygdomsbekæmpelse

MSR Opti Weeder er blandt de bedste bud på en mekanisk vækststandsning af kartofler. Desværre bliver toppen lagt oven på kammen, hvilket kan medføre, at der kommer skimmelsvamp og rodfiltsvamp ned til knoldene.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
07-03-2020 11:13
Med færre kemiske virkemidler til rådighed i nedvisningen af læggekartofler, kræver det stor og snarlig udvikling inden for den mekaniske vækststandsning.

- Vi står over for store udfordringer i læggekartoflerne, siger planterådgiver John Schmidt og gør opmærksom på, at de kemiske nedvisningsmidler er på vej til at blive udfaset og brugen af mekanisk vækststandsning fremmet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next