Rapsprisens optur sat på pause for en stund

MATIF-rapsfrø, første position i euro pr. ton
Rapsprisen på MATIF-børsen korrigerer en anelse i nedadgående retning. Trenden er dog fortsat op, og ved brud op over modstand i 420 euro pr. ton ligger det næste prismål oppe i området omkring 520 euro pr. ton.
MATIF-rapsfrø, første position i euro pr. ton Rapsprisen på MATIF-børsen korrigerer en anelse i nedadgående retning. Trenden er dog fortsat op, og ved brud op over modstand i 420 euro pr. ton ligger det næste prismål oppe i området omkring 520 euro pr. ton.

Efter mere end en måned med markante prisstigninger til den ledende europæiske rapsfrø på afgrødebørsen MATIF, går det i indeværende uge en anelse ned.

Det er nu også meget naturligt efter så kraftig en optur, som vi har kunnet bevidne siden starten af oktober måned. Prisen for rapsfrø på MATIF ligger nu ved de toppe, vi så tilbage ved årets begyndelse. Disse topniveauer vil udgøre naturlig modstand i opadgående retning.

Jeg forventer dog, at rapsprisen vil bryde igennem disse topniveauer indenfor de kommende uger, og jeg ser derfor stadig et yderligere stort stigningspotentiale for den europæiske afregningspris for rapsfrø.

Hen over årets første måneder gik den europæiske rapspris ind i en nedtur efter at have ramt et topniveau omkring årsskiftet ved godt 420 euro pr. ton.

Nedturen endte ved et lavpunkt i blot 330 euro pr. ton tilbage i april måned. Siden lavpunktet i april måned er det atter gået opad for den ledende europæiske rapspris på MATIF, der i sidste uge var oppe og ramme 417 euro pr. ton.

I skrivende stund handler rapsprisen på MATIF til 412,25 euro, og derfor går det lidt nedad i denne uge. Der er dog blot tale om en nedadgående korrektion i en større optrend, og derfor vil jeg ikke gå i panik med salg af rapsfrø. Tværtimod fastholder jeg min anbefaling om at være tilbageholdende med salg.

Kan rapsprisen bryde?

Den europæiske rapspris ligger, til trods for de seneste dages svækkelse, fortsat tæt på de topniveauer, der gjorde sig gældende ved årets begyndelse, og inden coronakrisen satte ind i området omkring 420 euro pr. ton.

Ved et brud op over dette top- og modstandsniveau, vil målet efterfølgende ligge helt oppe ved de topniveauer, vi senest så for rapsfrø tilbage i 2012 i området omkring 520 euro pr. ton.

Dermed har rapsprisen fortsat et stort stigningspotentiale fra aktuelt prisniveau, hvilket er grunden til, at jeg fastholder min anbefaling om, at du som planteavler forholder dig afventende med et salg af rapsfrø.

Fortsætter op

Trenden vil vedblive at være op, så længe rapsprisen kan holde sig oppe over bund og støtte ved 362 euro pr. ton. Det vil dermed sige, at først ved brud under 362 euro pr. ton vil vi få et teknisk salgssignal på rapsfrø.

De tekniske indikatorer udviser kraftigt stigende styrke til rapsprisen i opadgående retning. Derfor bakker de tekniske indikatorer op om, at rapsprisen skal bryde gennem første mål- og modstandsniveau i opadgående retning ved 420 euro pr. ton.

MATIF-rapsfrø, 1st pos.

Aktuel pris: 412,25 EUR/mt (295 kr/hkg)

Anbefaling

Rapsprisen er fortsat i optrend. Optrenden bekræftes allerede ved brud op over 420 euro pr. ton. Herefter ligger målet for rapsprisen helt oppe ved 520 euro pr. ton.

Analyse

Modstand: 420 €

Støtte: 362 €

Trend kort: Op

Trend lang: Hen

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Læs også

Aftagende momentum på aktiemarkedet
Olieprisen lægger afstand til de psykologiske 50 dollar
Kahoot-aktien ligner en god investering
ALARM: Hvedeprisen bryder netop nu toppe fra 2018
Rapsprisen bryder igennem loftet
Hvedeprisen tester toppe fra 2018