En stor del af Nestlés fødevareinnovation lægger i øjeblikket stort fokus på teknologier, der skal skabe kødalternativer i laboratorier, der både er bæredygtige og velsmagende. Foto: Nestlé

Nestlé vil nu satse på kultiveret kød

Dyk ned i vores øvrige 168 artikler om business

Dansk biotek-virksomhed vil gøre biokemikalie-produktionen mere bæredygtig

Den danske biotek-virksomhed Cysbio lancerer netop en ny teknologi i forbindelse med virksomhedens fremstilling af komplekse biokemikalier – denne gang med minimal miljøbelastning. Ifølge ledelsen er markedsperspektivet og potentialet i den nye teknologi af betydelig størrelse.

Insektfabrik øjner international ekspansion

Enorm Biofactory er snart klar med en opskalering af virksomheden i Danmark og har planer om fabriksbyggeri i udlandet.

Sjællandsk herregård med hotel går kraftigt tilbage i corona-år

Sørup Avlsgård ApS mærkede effekterne af Covid-19 i 2020, hvor de måtte lukke for hotelvirksomheden på gården under de omfattende samfundsnedlukninger.

Rykker ud i marken, når høsten er klaret

Skoventreprenør Frede Andersen A/S i Lintrup klarer store og små opgaver – hvad enten det er i haver, skove og på marker efter fældning af læhegn.

Tyske landmænd går sammen om at sikre foder efter oversvømmelser

Den føderale sammenslutning af maskinringe i Tyskland har startet en foderudveksling, hvor landmænd, der er ramt af de voldsomme oversvømmelser, kan finde foder.

Nestlé vil nu satse på kultiveret kød

Verdens største fødevareproducent, Nestlé, er i øjeblikket i gang med at undersøge de nyeste teknologier for produktion af laboratorieskabt kød – alt sammen med mere miljøvenlige produkter i sigtekornet.

Frankrig vil forbyde drab på hanekyllinger

Frankrig er nu det andet prominente land i Europa, der har meldt ud, at man vil stoppe med at aflive daggamle hanekyllinger fra 2022.

Aller Aqua fisker efter lokale bæredygtige råvarer

Den hastigt voksende virksomhed med produktion af effektivt fiskefoder og salg på mere end 60 internationale markeder tager hånd om bæredygtigheden og CO2-mærker sine produkter. En produktion, der også har rødder i dansk landbrug.

Landbrugsforskning flytter adresse til Aarhus

Teknologisk Instituts landbrugs- og bioressourceaktiviteter rykker rødderne op og flytter til nyt erhvervsområde i Aarhus N. Dermed kommer instituttet til at bidrage med ny stor afdeling til udvikling af den enorme landbrugsinnovation, der i forvejen har til huse i »Smilets By«.

Syngenta tager alle midler i brug i kampen for bæredygtighed

Med en milliardinvestering over den næste årrække har agrotech-virksomheden Syngenta sat en målsætning om at øge bæredygtigheden i landbruget gevaldigt. Hertil har virksomheden tænkt sig at undersøge alle teknologiers mulighed – også dem, med dårligt omdømme.

Køerne er vilde med den, så hvis I vil lægge kløvergræs ud i sensommeren – altså helst tidligt i august – bør I overveje at have vikke med i blandingen, sagde planterådgiver Carsten Markussen, ØRD. Fotos: Christian Carus

Køerne er vilde med vikke

Husk dokumentation ved antibiotika-uheld

Det tyder på, at tang kan styrke kalvenes medfødte immunforsvar. Arkivfoto

Tang kan styrke kalvens immunforsvar

Kodeordet er digitalisering, når mælkeproducent Jesper Arnth Jensen fra Outrup ved Varde kun udleder 0,93 kg CO2 pr. liter mælk. Gennemsnittet for Arlas landmænd er 1,15 kg CO2.

Landmand reducerer klimaaftryk gennem bæredygtige investeringer

Siden planen for udryddelse af vildsvin blev igangsat i januar 2018, er der nedlagt 157 vildsvin i Danmark. Arkivfoto: Per Jørgensen

Ingen kendskab til vildsvin i Danmark lige nu

Leverandører af slagtesvin til Danish Crown kan forvente at få 10,10 kroner pr. kg for slagtesvin i vægtklassen 72 til 96,9 kg i uge 30. Foto: Lasse Ege Pedersen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen

Øget vægt ved fravænning og bedre pattegriseoverlevelse giver smil på læberne, også hos Betinna Green Kanstrup, VKST. Foto: VKST

Fortsætter kampen for pattegriseoverlevelse

 - Vi har aldrig prøvet at have de store problemer med mavesår, påpeger svineproducent Thomas Pedersen, I/S Olesgaard, der alligevel indvilgede i at foretage vejekontrol af alt leveret foder for at kontrollere formalingen. Her ses han (t.h.) i stalden i en snak om formalingsgrad med fra venstre: dyrlæge Poul-Erik Højbjerg, Anders Kaae, produktrådgiver i Vestjyllands Andel og besætningsdyrlæge Anne Ovesen fra AO Svinepraksis. Fotos: Camilla Bønløkke

Stabil og korrekt formalingsgrad er afgørende for sundhed i soholdet

Seges har udviklet en applikation på landmand.dk, der viser hvilke marker, man har tilmeldt med frivillige målrettede efterafgrøder i 2021. Foto: Agri Nord

Få overblik over tilmeldte efterafgrøde-marker

Foto: Erik Hansen

Nye regler for hvornår fast husdyrgødning må udbringes

Ærter er den mest dyrkede grøntsag i Danmark. Arkivfoto

Ærter i front på top 5-liste over frugt- og grønt

En sen høst vil øge presset på såningen af efterafgrøder i en tid, hvor der er travlt med andre ting. Derfor anbefaler Sagro dele af efterafgrøderne sået før høst og har netop afholdt markdemonstration om emnet. Foto: Sagro

En sen høst vil øge presset på såningen af efterafgrøder

Cysbios fermenteringsteknologi rummer et enormt potentiale og markedsperspektiv for storproduktion af ellers komplekse kemikalier som aminosyrer og ålegræssyre. Fødevareindustrien, landbruget og skibsfarten er nogle af de brancher, der forventes at få glæde af den nye teknologi Foto: Cysbio ApS.

Ren kemi: Dansk biotek-virksomhed vil gøre biokemikalie-produktionen mere bæredygtig

Larveproduktionen fra Sorte Soldaterfluer har potentiale til også at levere proteiner som ingredienser i menneskeføde, hvad skal godkendes af EU under en forordning om såkaldt Novel Food, som er alternative madvarekilder til den traditionelle spise, indbyggerne i Europa hidtil har ernæret sig af. Foto: Flemming Erhard

Insektfabrik øjner international ekspansion

Sørup Avlsgårds historie rækker helt tilbage til 1200-tallet. I dag drives der stadig landbrug på gården, der samtidig modtager gæster på Herregårdens hotelfaciliteter. Foto: Sørup Avlsgård på Facebook.

Sjællandsk herregård med hotel går kraftigt tilbage i corona-år

Indehaver af skoventreprenørvirksomheden Frede Andersen A/S, Niels Peter Jensen, har maskiner til stort set en hvilken opgave og har stået landbruget bi i mange år med sine mange maskiner. Foto: Karsten Himmelstrup

Rykker ud i marken, når høsten er klaret

Rasmus Jespersens kørende »værktøjskasse« er ved at være rustet til høst. Fotos: Christian Carus

Høst-stop forbudt

I over 10 år har Henrik Aaskov Hansen (th) været en del af New Holland, hvor han senest i 2019 blev marketingchef for »Aftermarket Solutions« hos New Holland. Nu er både titel og lokation blevet skiftet ud, og et velkendt ansigt sidder nu som globalproduktchef for New Hollands finsnittere med base i Zedelgem, Belgien.

Dansk dyrkning på toppen

På billedet ses fra venstre: Frank Lorentsen Markdriftschef Kring Agro, Mads Kring Ejer og direktør, Per Kring Ejer, Morten Buus adm. Direktør Semler Agro, Lars Frederik Henningsen Salgsdirektør Semler Agro, Jens Illemann Senior Key Account Manager Semler Agro og Asger Jørgensen Salgschef Väderstad.

Semler Agro og Kring Agro forlænger samarbejdet

- Vi har fået en hel del emner at arbejde videre med, ligesom vi fik solgt en del sliddele fra vores lager, fortæller Jens Iversen. Han er indehaver af firmaerne Ploveksperten og Farm Implement ApS, og tog sidste år tog initiativ til Agromesse Mors.

Landmænd har taget maskinmesse på Mors til sig

Ejendomsmægler

Lystejendomme

1.895.000 kr.

  • Bolig : 171 m2
  • Grundareal : 8 ha

Ejendomsmægler

Fredeligt beliggende lystejendom med skov

2.200.000 kr.

  • Bolig : 182 m2
  • Grundareal : 11 ha

Ejendomsmægler

Lystejendomme

2.295.000 kr.

  • Bolig : 224 m2
  • Grundareal : 6 ha

Mere fra L-MedieHus

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.