Dyk ned i vores øvrige 649 artikler om business

Ny direktør skal samle avlsselskab efter afblæst fusion og se fremad

Louise Helmer er ny kvinde i spidsen for det foreningsejede kvægavlsselskab VikingGenetics. Nu skal hun sætte retningen for den nordiske virksomhed, efter en europæisk fusion gik i vasken.

- Vi kan ikke i fremtiden have en kødproduktion, som den vi ser i dag

Hos det lille landbrug Birthesminde, som producerer 200 økologiske slagtesvin om året, er ønsket ikke at skælde ud på de konventionelle landbrug. Men gårdejer Maria Bojsen mener ikke, at vi i fremtiden kan producere dyr på den måde, det foregår i dag i staldene. Og nu prøver Birthesminde på at inspirere til en anden type fødevareproduktion.

Presset fodermarked giver stort dyk på bundlinjen hos proteinproducent

Den jyske proteinfabrik Hamlet Protein er trods vækst i Nordamerika og i Asien ikke lykkedes med at nå sine EBITDA-mål. Høje omkostninger presser og vil fortsætte med at være en udfordring i det nuværende regnskabsår.

Fermentering kan udløse potentialet i raps til konsum

Landmænd, medarbejdere og andre gæster fik smørrebrød, kiks, knækbrød, pesto og burgere lavet på grundlag af rapsen fra danske marker. En ny fermenteringsmetode betyder, at rapsen kan udnyttes til biodiesel og human føde på samme tid.

Det er det mest udfordrende marked, jeg har oplevet

Efter et halvårsregnskab, der sætter nye rekorder for grovvarevirksomheden DLG, er virksomhedens administrerende direktør, Kristian Hundebøll, godt tilfreds med præstationen – særligt i lyset af et volatilt marked og krigen i Ukraine.

Tv-program vil inspirere danske landmænd til mere bæredygtighed

Seges Innovation er i øjeblikket i fuld gang med at søge efter deltagere til et kommende tv-program, der ser tre landmænd dyste om, hvem der kan udvikle sin bedrift i den mest bæredygtige retning. Et program, der gerne skulle få flere danske landmænd til at tænke bæredygtighed ind i egen virksomhed.

Hedebølger truer olivenolien

Spanske landmænd frygter at de høje sydeuropæiske temperaturer kan få olivenolieproduktionen fra den største producent i verden til at falde med en tredjedel.

Fynsk gartneri nytænker salat gennem trecifret millioninvestering

Som de første i landet vil det odenseanske gartneri Alfred Pedersen & Søn gå all-in på produktionen af lokalproduktion af miljøvenlige kvalitetssalater. Det sker gennem et nyt, sofistikeret anlæg til en værdi af 220 millioner kroner. Et anlæg, der ifølge gartneriet skulle være meget mere bæredygtigt end vertikalt landbrug.

Landbobank dækker sig kraftigt ind mod tab i svinesektoren

Ringkjøbing Landbobank har valgt at øge sin nedskrivningsprocent i svinesektoren. Men en bankdirektør maner samtidig til ro.

Teknologivirksomhed mod madspild henter trecifret millioninvestering

Den San Fransisco-baserede startup Afresh, der hjælper dagligvarebutikker med at forbedre rentabiliteten og administrere friske ordrer, har hentet 855,8 millioner kroner i ny investeringsrunde. Virksomheden siger, at dens software reducerer madspild med 25 procent eller mere.

Ejendomsmægler

Slagtesvineejendom 67 ha

15.200.000 kr.

  • Bolig : 226 m2
  • Grundareal : 67 ha

Ejendomsmægler

Planteavlsejendom

12.400.000 kr.

  • Bolig : 298 m2
  • Grundareal : 80 ha

Ejendomsmægler

Hobbyejendom på ca. 2 ha beliggende lige vest for Holsted by i Vejen kommune.

1.295.000 kr.

  • Bolig : 151 m2
  • Grundareal : 2 ha

Mere fra L-MedieHus

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.