Genus avler og sælger genetisk overlegne søer og orner til landmænd. Arkivfoto.

Genus ser pæn fremgang

Dyk ned i vores øvrige 243 artikler om business

Teknik Partner breder sig over hele Danmark

Selv om man kun er to personer ansat i det samme firma, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan brede sig over hele Danmark. Det er Teknik Partner fra Givskud i Østjylland et godt eksempel på.

Møllerup Brands må søge mod udlandet for at blive rentable

Danish Agro har indgået en aftale om køb af 70 procent af hampefrø-virksomheden Møllerup Brands, der dyrker, forarbejder, udvikler og sælger hampefrøprodukter. Direktør Henrik Rendbøll håber på, at det nye samarbejde kan skubbe Møllerup Brands udover landegrænserne og gøre forretningen rentabel.

Klimaforandringer er Guds vilje

Tørke og oversvømmelser i Afghanistan gør, at landet er i høj risiko for fødevare- og vandmangel. Fattige bønder er nu overladt til dem selv, da Taliban-styret påstår, at klimakatastroferne blot er Guds værk.

Italiensk storproducent af maskiner får hæderlig bæredygtighedspris

Det er første gang, at maskinvirksomheden CNH Industrial placerer sig på den højeste placering ved den årlige bæredygtighedsvurdering, EcoVadis.

Flere fødevarevirksomheder låner penge af kunder gennem Coop

Coop Crowdfunding har været mange startups vej til at realisere et produkt og få etableret dem selv gennem brugerbetalte indsamlinger. Men Coops indsamlingsplatform giver også mellemstore og store virksomheder mulighed for at låne penge direkte af kunderne. En investeringsmulighed, som producenter og kunder har taget supergodt imod.

Genus ser pæn fremgang

Det britiske selskab Genus, der blandt andet avler og sælger genetisk overlegne slagtesvin, kan præsentere en pæn fremgang i sit halvårsregnskab.

God kunderelation og forretningsstrategi gøder jorden hos Gøma

Hos Gøma har man ikke mærket voldsomt meget til corona-året på resultatsiden. Den midtjyske producent af blandt andet gyllevogne har nemlig både formået at øge bruttofortjenesten betydeligt samt mere end fordoble årsresultatet sammenlignet med sidste regnskabsår.

I en fabrik på Amager producerer de fremtidens kødalternativ

Et stenkast fra Kastrup Lufthavn har man hos Foodture hevet en oldgammel asiatisk produktionsmetode frem for at skabe et selvstændigt og bæredygtigt alternativ til kød.

Tysk vertikal landbrugsgigant øjner det danske marked

Det tyske selskab Infarm, kendt for at være en af de største vertikale landbrugsproducenter i verden, står til at bygge et cloud-forbundet vertikalt dyrkningscenter i Greve på Sjælland. Det nye dyrkningscenter vil gøre det muligt for Infarm at levere urter og salater til hele Danmark.

Suzanne revolutionerer ammoniakproduktionen med et strejf af »magi«

Den 29-årige postdoc ved DTU Suzanne Zamany Andersen har sammen med sit hold fundet en bæredygtig måde at fremstille ammoniak, der oftest bruges til kunstgødning. Hun kalder selv metoden for magisk, og hun har tryllebundet forskerverdenen i en sådan grad, at hun har modtaget H.C. Ørsteds forskertalentpris.

Lige overfor MCH Messecenter Herning udstiller mere end 120 virksomheder på E&H-messen alt det nyeste maskineri indenfor entreprenørmateriel. Udstillingen slutter på lørdag. Fotos: Per Jørgensen

Stor opbakning til E&H-messen

Demonstrationen af den 24 meter brede Black Bird-slæbeskobom finder sted på tirsdag den 14. september kl. 11-15 nord for Hellevad.

Demonstrerer slæbeskobom på 24 meter på tirsdag

Demo med ny storsprøjte i næste uge

Stort ryk ind fra starten af MaskinTræf 2021 i går ved Bygholm Landbrugsskole i Horsens. Fotos: John Ankersen

Kraftfuld start på stort maskintræf i Horsens

Ejendomsmægler

Blæsborg

9.000.000 kr.

  • Bolig : 202 m2
  • Grundareal : 50 ha

Ejendomsmægler

Smågriseproduktion - 850 søer

27.000.000 kr.

  • Bolig : 195 m2
  • Grundareal : 127 ha

Ejendomsmægler

Skøn landejendom med 1,45 ha - mulighed for flexbolig.

1.575.000 kr.

  • Bolig : 224 m2
  • Grundareal : 1 ha

Mere fra L-MedieHus

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.