• Udstillere
  • Program
  • Nyheder
  • Info & Service
  • Opret bruger
  • Log ind

PROGRAM

Andelstanken 2.0: Optimeringsmuligheder i den samlede værdikæde

Hør om Danish Crowns nye strategi Feeding the Future, når deres direktør for ejerservice, Nicolaj Nørgaard åbner NutriFairs konferenceprogram.

En del af Feeding the Future er at kigge på optimeringsmuligheder i den samlede værdikæde. Her er Danish Crown, i et tæt samarbejde med de danske foder-andelsselskaberne – DLG, Danish Agro og Vestjyllands Andel -, i en god proces med at kortlægge og gennemføre forbedringstiltag. Det første af deres tiltagene er et tættere samarbejde om udveksling af løbende data.

 

 

Tirsdag d. 17. maj 09:30 - 10:00
Nutrifair
Vis vej

Kan man sanere sig til bedre sundhed og økonomi?

Kom og hør om Jakob Nielsens erfaring med sanering og hans forventninger til effektivitet i hans nye besætning. Med PRRS og ondartet lungesyge var det tid til en ny start med en ellers effektiv besætning. Så grisepriserne dykkede og foderpriserne steg i efterårets besluttede Jakob at sanere besætningen og i dag er der kun smågrise tilbage. De unge polte blev indsat på en anden ejendom og løbningerne løbningerne begyndte i uge ni, så de forventer de første faringer i uge 25.
Sammen med journalist Morten Thomsen, tager de os tættere på den skæbnesvangre beslutning.

Tirsdag d. 17. maj 10:00 - 10:30
Nutrifair
Vis vej

Landbruget står overfor et stort generationsskifte, hvor nye penge kan være en knap ressource. Det er derfor vigtigt at tænke i alternative løsninger. Er 100% selveje lykken? Hvilke typer landbrug kan og skal generationsskiftes?
Ny-etablering – hvad skal jeg vælge?
Panelet kommer med gode råd til hvordan du så også kommer videre. 

 

Tirsdag d. 17. maj 10:30 - 11:00
Nutrifair
Vis vej
Tirsdag d. 17. maj 10:30 - 11:00
Nutrifair
Vis vej

De tre oplægsholdere bringer hver deres syn på den aktuelle situation indenfor BioGas. Blandt andet: 

Preben Lauridsen - Outrup Biogas 
Tager udgangspunkt i erfaringerne med at bygge Outrup Biogas. Herunder gode råd til hvad de ville have gjort anderledes og giver sit syn på den politiske vilje til at rykke på den grønne omstilling

Carsten Kissmeyer -  Biogassens rolle i en energipolitisk krisetid
Vil se nærmere på, hvordan biogas kan bruges på at løse både klimaudfordringer og energiafhængighed fra Rusland - på kort og på langt sigt.

 

Tirsdag d. 17. maj 11:00 - 12:00
Nutrifair
Vis vej

Det skal kunne betale sig at fremavle den gode tyrekalv for mælkeproducenten. Fremtidens tyrekalv er nemlig ikke et restprodukt, men en sidegevinst

Rasmus Alstrup fra Kalveproducenterne guider dig ind i fremtiden. 

Tirsdag d. 17. maj 11:30 - 12:00
Nutrifair
Vis vej
Tirsdag d. 17. maj 12:15 - 13:00
Nutrifair
Vis vej
Tirsdag d. 17. maj 12:30 - 13:00
Nutrifair
Vis vej

Landbrugets husdyrgødning er måske den vigtigste råvare til biogasproduktionen i Danmark. Dermed afhænger frigørelsen af russisk gas og sikringen af forsyningssikkerheden af grøn og vedvarende energi i Danmark. Det fulde potentiale af husdyrgødning skal udnyttes, hvis vi skal nå det mål - men hvor står vi nu? og hvordan ser vejen frem ud?

Tirsdag d. 17. maj 12:45 - 13:00
Nutrifair
Vis vej
Tirsdag d. 17. maj 13:00 - 14:00
Effektivt Landbrug A/S
Vis vej

Karl Skovgaard fra Demetra er klar til at gøre dig klogere på den aktuelle situation.

Tirsdag d. 17. maj 13:00 - 14:00
Nutrifair
Vis vej
Tirsdag d. 17. maj 13:00 - 13:20
Nutrifair
Vis vej

Power to X er en betegnelse for hvordan man omdanner strøm til brint v.h.a. elektrolyse. Brinten bruges enten alene eller syntetiseres videre sammen med N2 eller CO2 for at danne enten ammoniak eller methanol. alle drivmidler kan erstatte de traditionelle fuels til skibe, fly og lastbiler med lange transporter. Centerleder for energiteknologi v. Aalborg Universitet, Esbjerg Campus Jens Bo Holm Nielsen opdaterer os på den nye energikilde.

Tirsdag d. 17. maj 13:20 - 13:40
Nutrifair
Vis vej

Husdyrproducenterne har gennem en årerække investeret i den grønne omstilling ved at levere gratis råvarer(husdyrgødning) til udvikling af biogassektoren. I det seneste år er efterspørgslen efter grøn energi er steget voldsomt, og med krigen i Ukraine er priserne på gas kun gået en vej, op.
Og vi kan levere mere grøn gas i Danmark. Der er basis for at udbygge biogasproduktionen i Danmark. Skal husdyrproducenterne levere råvarer (husdyrgødning) kræver det en fair afregning for husdyrgødningen. En afregning, der både afspejler gaspotentialet og CO2 reduktionspotentialet, samt nye sidestrømme fra gasproduktionen.
Hør om husdyrproducenternes forventninger i forhold til udbygning af biogas i Danmark. Og om, hvor vi ser fordele, og hvor der er faldgruberne.
 

Tirsdag d. 17. maj 13:40 - 14:00
Nutrifair
Vis vej

Landmand Anders Kappel og Produktspecialist Lotte Vilstrup fra Danish Agro har en dialog om deres fælles arbejde omkring udfasning af zink i besætningen.
De vil fortælle om forløbets op og nedture - og hvordan de til sidst kom i mål med opgaven.

Anders Kappel driver en sobesætning med smågrise på Falster, hvor de producerer 23.000 smågrise som de hovedsageligt sælger til Polen. De har været i gang i 15 år som hjemmeblander.

Svineproducent Anders Kappel har deltaget i zinkfri projekt i samarbejde med Danish Agro og Vilomix om at droppe zinken siden August 2021. Efter projektet kører Anders nu helt uden zink.

Tirsdag d. 17. maj 14:00 - 14:30
Nutrifair
Vis vej

Hør blandt andet om: 

Rockwool - en køber af biogas

Hvorfor har Rockwool valgt at skifte til biogas
Hvilken udvikling og investeringer har det krævet
Hvad ser vi af udfordringer med biogassen
 

Tirsdag d. 17. maj 14:00 - 14:40
Nutrifair
Vis vej

Der er i høj grad fokus på landbrugets rolle of potentiale når der på nationalt- og globalt plan tales klima. Men hvordan sikrer vi reelt set finansieringen af nye initiativer, og er certifikatmarkedet en del af løsningen? -Ida Boesen her vil dele indsigter i certificeringsprogrammer, cerfitikatmarkedet, EUs retning på området samt muligheder og udfordringer for den danske landmand

Tirsdag d. 17. maj 14:30 - 15:00
Nutrifair
Vis vej

Nye afsætningsmuligheder for biometan giver mulighed for at øge produktionen: Afsætning til industri og transport, salg af CO2 m.m.

Tirsdag d. 17. maj 14:40 - 15:00
Nutrifair
Vis vej
Tirsdag d. 17. maj 15:00 - 15:40
Nutrifair
Vis vej

The EU determines the goals.
Both Denmark and the Netherlands need to reduce climate emissions.
In addition the Netherlands faces significant nitrate challenges.
On the other hand: we would like to maintain a strong and innovative agricultural sector.

How are we going to tackle this?
Just cancel the cow?!
That might cancel the farmer as well.
Do we need to diversify our business model in order to ensure a solid market position?

Curious about the latest agricultural policy choices in the Netherlands?
Curious why we may have no choice, but to invest in climate?
And how it may secure income and a license to produce?
Curious as to what future two dairy farmers see, one from Denmark and one from the Netherlands?

If you want to get involved, there will be a microphone for you as well.

Onsdag d. 18. maj 10:00 - 10:55
Nutrifair
Vis vej

Karl Skovgaard Demetra gør dig klogere på den aktuelle situation.

Onsdag d. 18. maj 10:30 - 11:00
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 11:00 - 11:30
Nutrifair
Vis vej

 Derfor har grovvareselskabet engageret sig i Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, som i løbet af det seneste halvår har investeret i flere danske biogasanlæg. I sit indlæg på NutriFair 2022 stiller Steen Bitsch, CEO i Vestjyllands Andel, skarpt på, hvorfor biogasproduktion er afgørende for, at den fremtidige husdyrproduktion bliver lønsom.

Onsdag d. 18. maj 11:30 - 12:00
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 11:30 - 12:00
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 12:15 - 13:00
Nutrifair
Vis vej

Da Jan David etablerede sig som mælkeproducent havde han en klar plan om at bygge nye stalde og få flere køer.
Men i 2021 valgte han at gå en anden vej. Han installerede malkerobotter i de eksisterende stalde og solgte hver fjerde ko og kvie. Nu har han fået en bedrift, hvor der er bedre harmoni mellem besætning og jordareal.
Men hvordan er det at få færre køer frem for flere? Og hvordan kan det blive en bedre forretning?
Det giver Jan David svarene på, når LandbrugsMediernes journalist Peter W. Mogensen interviewer ham.

Onsdag d. 18. maj 13:00 - 13:30
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 13:00 - 13:30
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 13:00 - 13:30
Nutrifair
Vis vej

Siden 2011 har European Protein produceret fermenterede proteiner til en-mavede dyr. De fermenterede proteiner er særligt populære i sofoder og smågrisefoder, fordi grisenes sundhed, reproduktion og generelle produktivitet forbedres samtidig med at griseproducenterne kan fravænne grise uden brug af antibiotika og zink. Som noget nyt afprøves de fermenterede proteiner nu også på malkekvæg. Formålet med forsøget er dels at opnå bedre mælkeydelse og et lavere celletal, men også at undersøge, om de fermenterede proteiner måske kan reducere methanudledningen.

Mere mælk og bedre sundhed for søer blev startskuddet til at afprøve et velkendt proteintilskud med tang - denne gang til malkekøer.
Over en periode på seks måneder er malkekøer blevet fodret med fermenteret raps og tang (EP199). Effekten på køernes mælkeydelse og sundhed får du resultaterne af på dette års NutriFair.

Onsdag d. 18. maj 13:30 - 14:00
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 13:30 - 14:00
Nutrifair
Vis vej

Vi er i fuld gang med et nyt opsving, men holder det vand i forhold til de vilde priser på råvarer og hvorledes har Rusland / Ukraine konflikten indvirkning herpå. Vi ser ligeledes på inflationen og forventninger til renten. Ejendoms- og aktiemarkedet har klaret sig rigtigt godt i 2021, men hvordan ser det ud med disse markeder i forhold til hvad der sker lige nu?

Onsdag d. 18. maj 14:00 - 14:30
Nutrifair
Vis vej

Opgradering af biogas til metanol har en række fordele. F.eks. muliggøres biogas-produktion i områder, hvor der ikke er etableret et naturgasnet. Omdannelsen fra biogas til metanol er mulig vha. Topsoes eSMR teknologi, men hvordan fungerer det, og hvad skal der til? Få svarene her.

Onsdag d. 18. maj 14:00 - 14:30
Nutrifair
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 14:30 - 15:30
Effektivt Landbrug A/S
Vis vej
Onsdag d. 18. maj 14:30 - 15:00
Nutrifair
Vis vej

Bent Jespersen, Tidl. driftsleder af Blåbjerg Biogas sætter fokus på brug af varmebehandlet halmstrøelse i staldene med efterfølgende udrådning i biogasanlægget.

Onsdag d. 18. maj 15:00 - 15:30
Nutrifair
Vis vej

i indlægget tages temperaturen på det aktuelle råvaremarked og vurderes i hvilken retning markederne bevæger sig. Der vil altid være udsving i priser og ændrede markedsvilkår, det gør det svært for landmænd at agere. Jeppe Toksdal, CPO Risk Management fra Vestjylland Andel giver sit bud på risikostyring på råvaremarkedet.

Onsdag d. 18. maj 15:30 - 16:00
Nutrifair
Vis vej
Webinarer
Tilmeld dig her

Det kan være svært at agere som landmand i disse svære tider. Afgrøde-, gødnings- og foderpriser er høje. Prisen for kød er samtidig forholdsvis lav. Dette ulige bytteforhold vil ændre sig med tiden. Men det er samtidig en usikker tid vi står overfor, med udsigt til store prisudsving for landbrugsprodukter. Jeg vil i dette indlæg præsentere mit bud på, hvad jeg forventer for prisudviklingen for afgrøder, foder og kød i den resterende del af året.

I anledningen af at vi endelig nærmer os Nutrifair 2022, inviterer vi til en webinarrække, med et blik ind i sceneprogrammet fra årets messe. Til dette første webinar får vi besøg af Peter Arendt fra Min Agro til et syn på markedssituationen.

De seneste to år har Vilomix sammen med SEGES afprøvet forskellige tiltag ude hos flere landmænd i forløbet med at blive zinkfri. Her har de sammen med landmændene selv, deres dyrlæge og medarbejdere optimeret arbejdsgange og indkredset de nøglepunkter, som er helt centrale for en succesfuld fravænning uden brug af zink.
Tina Sørensen, projektleder fra SEGES, og Kristina Sørensen, produktchef ved Vilomix er klar til at fortælle om erfaringerne fra projektet til NutriFairs andet webinar.

”Vi er så tæt på deadline for udfasningen af zink, og derfor vil vi virkelig gerne bidrage med inspiration til de landmænd, som skal til at gå i gang nu. Vi har øvet os på det i to år sammen med en række landmænd. Selv om hver eneste stald og hver eneste bedrift er forskellige, så har vi nu et rigtig godt udgangspunkt for at kunne rådgive både i, hvordan man sætter et godt team omkring zinkfri fravænning – særligt i forhold til for eksempel management, hygiejne og foderløsninger,” fortæller Kristina Sørensen.

På Webinaret vil deltagerne blandt andet blive præsenteret for griseproducent Anders Rold, der er en af de landmænd, som var en af de første til at gennemføre projektet med SEGES og Vilomix, og som i dag succesfuldt er blevet zinkfri.

Tilgå webinaret via linket. Webinaret tager ca. 35 min

.

L-Mediehus
  • Effektivt Landbrug
  • LandbrugNord
  • LandbrugSyd
  • LandbrugFyn
  • LandbrugØst
  • MaskinParken
Nutrifair
  • Om Nutrifair
  • For besøgende
  • For udstillere
  • Kontakt
  • Messe C
Praktisk
  • Parkering
  • Mad og drikke
  • Ledige stande
  • Annoncering
Andet
  • Privatlivspolitik
  • Åbningstider

© Nutrifair og Effektivt Landbrug 2022

HENT DIN BILLET HER

Send besked

Firmanyhed

Login

Glemt password
Ikke Abonnement? Køb her.