bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Kurven peger ned for tyske smågrisepriser

Nord-West-noteringen er faldet med 3,50 euro til 79,50 euro, og et lignende fald er forventet i næste uge. Samtidig falder noteringen for 8-kilos grise med 2,30 euro til 52,20.

Forskere sætter fokus på fodring af økologiske søer

Et nyt projekt har til formål at udvikle nye foderblandinger til øko-søer, der får ensilage om vinteren.

- Vi skal vænne os til et nyt mønster

- I takt med at restauranter og cafeer er lukket ned, har vi nu næsten intet salg til food service. Derimod har salget flyttet sig til detail og industri (pålæg, pølser osv.), hvor vi oplever en markant fremgang, lyder det fra Frilands direktør i en beretning på Frilands hjemmeside.

Hatting indfører gebyr for at fravælge sæd

Nu koster det to kroner ekstra pr. sæddose at fravælge sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede orner, meddeler Hatting. Man kan undgå ekstraprisen ved at få sæd fra begge orne-grupper.

Svineproducenter: Hatting træder på os

Hatting må selv bære ekstraomkostningen, mens vi venter på, at Hatting udelukkende tilbyder sæd fra PRRS-fri orner, lyder det fra Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Brunsgård har fokus på pattegrisedødeligheden

På Bornholm har staldskolen på PattegriseLIV 2.0 sat store ambitioner for pattegrisedødeligheden.

Ny runde i ordningen »Modernisering af slagtesvinestalde«

Det forventes at blive fra den 5. maj, at der igen kan søges om tilskud til at modernisere slagtesvinestalde. I år er der i alt afsat 85 millioner kroner til puljen. Miljø og klima vægter højere end tidligere.

Åbent Vetstat medfører ikke højere medicinpriser

Hos VINordic, brancheorganisation for veterinærmedicinindustrien i Norden, tager man til efterretning, at myndigheder vil lukke åbent Vetstat, men mener ikke, at konkurrencen på området har lidt skade.

Transport af levende dyr via Brandenburg frarådes

Eksportportalen meddelte tirsdag eftermiddag, at de tyske myndigheder fraråder transport af dyr fra Tyskland til Polen – via delstaten Brandenburg.

Ornestation Mors 2 er åben igen

Ornestation Mors kunne tirsdag aften meddele, at alle orner på Mors 2 er negative for PRRS1-virus, og salgsstoppet dermed er ophævet.

- Potentiale for høj egenfravænning ved at lade den velfungerende so passe sine egne grise

Selvom soen ofte kun har 14 patter, er det ikke ensbetydende med, at der skal være det samme antal pattegrise i stien. Ny forskning viser, at soen godt kan passe 15 grise.

Nord-West er uændret, men skyer trækker op

For tiden er der ingen grund til panik, men man må indrømme, at nogle skyer trækker op på grisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter. Nord-West noteringen er i dag uændret på 83,00 euro, imens noteringen for 8-kilos grise også i dag ligger på uændrede 54,50 euro.

- Vi tager vores forholdsregler

Hos Lorens Peter Lorenzen på Als er der udenlandske medarbejdere i staben og sygeplejersker i familierne. Derfor skal man i en tid med corona og grænselukning bruge sin sunde fornuft, opfordrer han.

Kan dine grise sprede corona-virus?

Der har været flere historier i omløb om dyr, som har været smittet med corona, COVID-19, og dermed spredt virussen. Men kan grise være smittebærere?