bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

DanBred øger avlsfremgangen

Ifølge DanBred, er der virkelig sket noget med avlsfremgangen, siden genomisk selektion blev indført i selskabets avlssystem i 2010. I perioden 2018-2020 har selskabet genereret en avlsfremgang svarende til 12,56 kr. pr. DanBred slagtesvin pr. år.

Midlertidig differentieret afregning hos Danish Crown

Som en konsekvens af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland får Danish Crown i øjeblikket flere grise til slagtning, end den normale kapacitet kan håndtere. Slagteriet oplyser derfor, at der nu indføres et fradrag i afregningen for leverandører med stor vækst i leverancerne af grise.

Pessimisme på retur i tysk svinekødsmarked

Det er fortsat svært at afsætte smågrise i Tyskland. Alligevel er Nord-West-noteringen fortsat på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er på 17,50 euro, og det betegnes som et stærkt signal.

Deadline for krav om miljøledelse nærmer sig

Udover at leve op til et lovkrav kan arbejdet med miljøledelse give både besparelser på bedriften og være med til at øge medarbejderfastholdelsen, lyder det fra konsulent.

Et godt efterår i marken

Arbejdet i marken er godt overstået på Peterslyst i Klovborg. For Christian Sønderskov Madsens vedkommende venter nu vintertidens opgaver med hegnsklipning, dræn og klargøring samt lidt ekstra timer i stalden med det øvrige team.

Coronaen koster også

Når noteringen falder med 400 kroner, kan det ses på bundlinjen.

PRRS-udbrud har trukket mange ekstraudgifter med

De indkøbte dyr er flyttet ind i soholdet på Peterslyst i Klovborg, og de første har også faret og ligger med flotte marcipangrise ved siden. Efterveer fra sidste års hidsige PRRS-udbrud spøger dog stadig.

Noteringen falder med 20 øre igen

Noteringen falder med 20 øre fra 9,80 til 9,60 kroner pr. kg.

Kursus sætter fokus på rutinerne i farestalden

En velfungerende farestald giver værdi for soholder, for medarbejderne i farestalden, og for den samlede danske svineproduktion. Derfor sætter Seges Svineproduktion fokus på gode rutiner ved et nyt endagskursus.

Egensøgaard har fået online overblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen på Egensøgaard i Martofte har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Slagtesvinemarkedet under fortsat pres

Der har været fald i slagtesvinenoteringen blandt flere af de store svineproducerende lande i Europa i den seneste uge, viser en ny opgørelse.

Der er kun fordele ved en øget so-overlevelse

Med kampagnen SoLiv 2.0 har Seges Svineproduktion igen skærpet fokus på soens trivsel, og med et målrettet team står Velas klar til at hjælpe med en øget succesrate i indsatsen for at øge søernes overlevelse.

Yderligere pres på tyske smågrisenoteringer

Selv om noteringen for smågrise i Tyskland, den såkaldte Nord-West-notering endnu en gang er uændret, er der stor pessimisme på det tyske smågrisemarked.