bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Markant stigning af rapporterede ASF-vildsvinetilfælde i flere lande

I Polen, Bulgarien og Rumænien er der alene i år blevet fundet mange flere tilfælde af Afrikansk Svinepest i vildsvin sammenlignet med 2019.

Ny podcast om fremtiden for slagtesvineproduktionen i Danmark

Hvordan ruster vi dansk slagtesvineproduktion til fremtiden? Og fortsætter den trenden med gode afregningspriser, som vi har set de seneste år? Det, og meget andet, kan man høre i en ny podcast fra Seges Svineproduktion.

- Et rigtig stærkt resultat

Repræsentantskabsmedlem i Danish Crown, Bent Graversen, glæder sig over Danish Crowns fremgang og er meget spændt på, om selskabet fortsat kan stå stærkt, når bøtten engang vender.

Forventer ringere indtjening i andet halvår

Danish Crowns indtjening i andet halvår vil blive ramt af generelt faldende priser og det manglende salg til restauranter og andre aktører i foodservice, siger topchefen Jais Valeur.

Danish Crown leverer stærkeste halvår nogensinde

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Faldende notering trækker optimal slagtevægt ned

Corona-situationen har presset svinenoteringen et par kroner ned, og det betyder også et mindre fald i slagtesvinenes optimale slagtevægt.

Meget begrænset slagtning af søer i denne uge

Udbruddet af coronavirus på et slagteri i Tyskland kommer til at betyde meget få slagtninger af søer i denne uge, oplyser Danish Crown.

Nord-West-notering fortsætter styrtdyk - men bedring på vej

Nord-West- noteringen falder i dag med otte € til 54,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise falder med 5,20 euro til 35,50 euro.

- Vent med de lange kontrakter på mineraler

En lukning af den kinesiske mineralproduktion har medført prisstigninger på mineraler på op til 20 procent siden januar. Derfor skal der kun tegnes korte kontrakter nu, lyder det rådet fra Jonas Bøge Breinholt, svinekonsulent hos Velas.

Coronaudbrud i Tyskland stopper slagtning af søer

En større del af medarbejderne hos Westcrown i Tyskland er blevet testet positive for corona-virus. Derfor er alt udbening af søer slagtet i både Tyskland, Polen, Storbritannien og Danmark indstillet.

Husk også fibrene i diegivningsblandingen

Fibre i so-foderet bidrager på mange punkter til en velfungerende mavesundhed. SvineRådgivningen giver i deres seneste nyhedsbrev en række anbefalinger på området.

Levende gær gav løsningen på gaspusterne

Trods skepsis overfor tilsætningsprodukter må svineproducent Christian Søndergaard efter et halvt års brug af Levucell SB og Bactocell erkende, at tiltaget gør en stor forskel i soholdet hos Søndergaard Landbrug.

Når drømmen er en so med høj mælkeydelse og høj sundhed

Høj produktivitet, sundhed og holdbarhed er de grundlæggende kvaliteter, som enhver soholder stræber efter. Ifølge DLG har de sofoder-løsninger, der kan få søerne i topform.