bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Pattegrisedødelighed som fokusområde

Dyrlægerne hos Ø-Vet sætter med projektet »MAX 10%« fokus på pattegrisedødelighed og tilbyder et individuelt forløb samt benchmarking.

Danish Crown øger undervægtsfradrag

En markant stigning i tilmeldingerne til Danish Crown betyder, at selskabet hæver alle nuværende undervægtsfradrag med 1 krone pr. kilo (op til 68,9 kilo), og samtidig hæves undervægtgrænsen med 3 kilo i bunden med et fradrag på 0,5 kroner pr. kilo (69,0-71,9 kilo).

Pedicure giver stærkere søer

Klovproblemer kan føre til mange andre fysiske problemer for søerne. Klovbeskæring behøver imidlertid ikke at være så kompliceret, og tiltaget kan forebygge mange skader, påpeger en svinekonsulent.

Danish Crown varsler kvoter på svine-leverancer

Danish Crown arbejder nu efter en plan, der har ligget klar i skuffen i tilfælde af et udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland. Det kan betyde differentieret afregning for at sikre selskabets ejere bedst muligt, lyder det fra Danish Crown.

Strammer kursen over for producenter med gult kort

Fødevarestyrelsen retter nu op på en fejl, der betød, at påbud til svineproducenter med for højt antibiotikaforbrug ikke blev fulgt op med et skærpet tilsyn. Det bliver de nu.

Ny podcast med fokus på afrikansk svinepest

Med en ny podcast sætter Seges Svineproduktion fokus på det nyligt bekræftede udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland. Hør om forebyggelse, nye sorte zoner og potentielle økonomiske konsekvenser.

Yderligere fem ASF-tilfælde bekræftet i Tyskland

De tyske myndigheder har bekræftet, at der er fundet fem døde vildsvin med afrikansk svinepest i Brandenburg. Det får de lokale sundhedsmyndigheder til at intensivere eftersøgningen af vildsvin i området.

Fremtidens slagtesvinestier bør kunne anvendes til flere aldersgrupper

Produktionsomkostningerne fra fravænning til slagtning kan blandt andet reduceres ved at lade grisene skifte lokalitet ved så lav en vægt som muligt. Sådan lyder vurderingen blandt andet i en ny rapport fra Seges Svineproduktion.

Smågriseproducenter producerer med underskud

De danske smågriseproducenter har lige nu et tab på 100 kroner pr. smågris som følge af, at den afrikanske svinepest har ramt Tyskland, vurderer rådgivningsselskabet Agri Nord.

Konsekvent systematik i produktionen af slagtesvin betaler sig

Siden december 2019 har Rubenlund Agro deltaget i Produktionskoncept Slagtesvin. Målet om forbedret produktivitet er opnået ved en målrettet indsats, mere systematik og ny rådgivning.

ASF fører til nye områder i sorte zoner

På grund af fundet af afrikansk svinepest i Tyskland, har Danish Transportstandard tilføjet nye områder i Tyskland som sorte zoner.

Forebyg indførsel af ASF

Effektiv ekstern smittebeskyttelse er af stor betydning som forebyggelse. Seges Svineproduktion giver anbefalinger til smittebeskyttelsen i besætningen.

Fortsat lav ASF-risiko i Danmark

ASF-fund hos et tysk vildsvin betyder ikke, at der er overhængende fare for, at vi får ASF i Danmark, vurderer Fødevarestyrelsen.