bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Fasthold fokus på foderkvaliteten

Fasthold fokus på foderkvalitetenIfølge Nutrimin, betaler det sig altid at holde fast i de gode rutiner i foderladen. I deres seneste nyhedsbrev kommer de med gode råd til kvalitetssikring.

Danish Crown ændrer fradrag for overvægt

Overvægtsfradraget justeres fra uge 7, fordi balancen mellem afregningsvægt og kundekrav er kommet under pres, oplyser Danish Crown, der vil reducere antallet af meget tunge grise, så det sikres, at kernekunderne kan serviceres.

Porcus fyldte hallen helt

Porcus fyldte hallen helt

Uændret notering for slagtesvin

Både noteringen for slagtesvin og søer er uændret i næste uge, mens markedsnoteringen for økogrise er steget med 25 øre. 

Tyske ønsker om produktion af svin tæt på forbrugerne

En udstilling i Berlin sætter fokus på bæredygtig svineproduktion og landdistriktsudvikling. Fire tyske universiteter har konkurreret om forslag til mindre produktioner tæt på forbrugerne.

Protein fra lamaer kan måske være alternativet til zink

Et nyt, biologisk middel mod smågrisediarré baseret på et antistof fra lamaer kan blive et miljøvenligt alternativ til medicinsk zink i foderet. Et tilskud på næsten 11 millioner kroner fra GUDP skal gøre produktet klar til markedsgodkendelse.

Hent viden om mavesundhed på nyt seminar

Større viden om mavesundhed kan være med til at skabe bedre bundlinje og færre sygdomstilfælde hos svineproducenter. Derfor inviterer European Protein et gratis seminar for danske svineproducenter, der har til formål at dele viden om mavesundhed.

Glæde over ny aftale om autovacciner

Statens Serum Institut har overtaget det veterinære vaccineområde. Noget, som Landbrug & Fødevarer har kæmpet for, da det i høj grad kommer svineproducenter til gavn.

I staldskolen deles viden og erfaringer på staldgangen

PattegriseLIV 2.0 er skudt i gang og ambitionerne om at opnå en lavere dødelighed er høje. Ved første staldskolemøde var deltagerne med til at dele erfaringer og give gode råd til værtens rutiner i farestalden.

Ingen ændring i Nord-West-noteringen

Der er ikke sket nogen ændring i Nord-West-noteringen for smågrise i denne uge. Noteringen står fortsat på 71 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stadig står på 46,60 euro.

Færre behandlinger med ny proteinkilde

I efteråret blev en proteinkilde lanceret på det danske marked, der siden 2018 har været Agilias hurtigst voksende produkt i Europa nogensinde. Proteinkilden tegner nu også til at være en succes blandt danske producenter.