bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Afrikansk svinepest er den store joker

- Vi har fået en »gave« til dansk svineproduktion, en højkonjunktur, som selv den mest optimistiske ikke havde set komme. Den fordel skal vi udnytte, lød det i går fra formand Kim Heiselberg.

Ros til Danske Svineproducenters formand

Der var massiv opbakning til formanden for Danske Svineproducenter på foreningens generalforsamling i går.

Også toksiner i halm fra høst 2019

Foderblandingen kan være nok så god, men et parti dårlig halm kan vælte læsset.

Høj egenfravænning med optimal sofodring

En svineproducent på Lolland har opnået højere mælkeydelse og egenfravænning med BoPils MamaDos system.

Forskellighed i kompetencer er vores styrke

Gejsten for grise og motivationen i at få tingene til at lykkes ude hos kunderne er blandt de fælles interessepunkter for de to private svinerådgivere Lizette Pilegaard og Birgitte Bendixen, der i sommeren 2019 indgik samarbejde.

Fodermidler fra ASF-ramte områder bør varmebehandles

Fodermidler fra ASF-ramte områder bør varmebehandles

Succes med driftsledelse på timebasis

Svineproducent Aage Lauritzen, Ribe, er i øjeblikket i gang med et spændende indkøringsprojekt efter overtagelse af tre nye produktionsejendomme ved Bramming og omegn. Den praktiske konsulent Lizette Pilegaard er i den forbindelse hidkaldt til at skabe struktur på den nyerhvervede ejendom med sohold.

Nye regler ved salg af smågrise

Det er forholdsvis enkelt at leve op til nye regler ved salg af smågrise, da den krævede information om tilbageholdelsestid kan skrives ind som et standardvilkår på fakturaen eller i kontrakten.

AgroVision på vej mod skyen

AgroVisions software skal helt ind i fremtiden. Derfor vil virksomheden, der blandt andet specialiserer sig i svineprogrammer, lægge alt deres data ud i sky-baserede løsninger til de danske svineproducenter.

Kuldtilvækst fremfor flere patter

I løbet af 2020 vil Seges Svineproduktion Avl & Genetik finde de søer, som giver den største kuldtilvækst hos deres afkom. Målet er at få kuldtilvækst med i DanBreds avlsmål.

Knæsår fordobler risikoen for ledbetændelse

I en afprøvning fra Seges Svineproduktion havde pattegrise med sår på forknæene 2,2 gange større risiko for at blive behandlet for ledbetændelse.

Data fra PRRS-ramte besætninger søges

For at kunne opgøre tab i forbindelse med smitte med den nye PRRS-variant fra sidste år søger Seges Svineproduktion produktionsdata fra ramte besætninger.

Vær klar til kontrolbesøg

Overvågning og kontrol forventes ikke at blive mindre i fremtiden. Dyrlægerne hos Danvet opfordrer derfor producenter til at være forberedt, så eventuelle kontrolbesøg sker uden de store udfordringer.