bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Kinesisk svineimport er gået gennem vejret

Kina importerede 400.000 tons svinekød i juni måned, viser nye tal.

Polte kan bidrage til influenzasmitte i besætningen

Kun ved at optimere både på smittebeskyttelse og vaccination er det muligt at kontrollere smitte med influenza imellem karantæne, mennesker og sobesætning. Det er konklusionen i et veterinært speciale.

Indleder global kamp mod afrikansk svinepest

Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) og FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) lancerer et fælles initiativ til global bekæmpelse af afrikansk svinepest (ASF).

Får dine grise jern nok?

Ifølge svinerådgiver Helle Hellemann er årsagen til jernmangel hos nyfødte pattegrise deres hurtige tilvækst med stigning i blodvolumen og antallet af røde blodlegemer. Hvis pattegrisene ikke får tilskud af jern, vil det kunne give en tendens til ringere tilvækst og øget dødelighed.

Fortsat stabile svinepriser

Noteringen for slagtesvin er fortsat på 10,50 kroner kiloet i den kommende uge, meddeler Danish Crown.

- Har du styr på bedriftens BBR-oplysninger?

Det er lovpligtigt, at bedriftens BBR-oplysninger er korrekte og stemmer overens med forholdene. Ifølge SvineRådgivningen, er det både nemt og hurtigt at tjekke bedriftens BBR-oplysninger – og få eventuelle fejl rettet.

Tyskland udbygger vildsvinehegn

De tyske myndigheder sætter nu et hegn på 62 kilometer op mod grænsen til Polen for at hindre spredningen af afrikansk svinepest.

Fortsat store prisforskelle på fodertilbud

Igen i år melder LandboNords fodereksperter om store forskelle på de tilbud, du som landmand kan få på foder i øjeblikket. Derfor opfordrer de til, at det kølige overblik bevares, ved at sende foderhandlerne i licitation, inden der handles.

Fagligt Nyt finder også sted i 2020

Hvert år har Seges Svineproduktion tradition for at samle rådgivere, dyrlæger og enkelte svineproducenter til Fagligt Nyt. I år bliver ingen undtagelse.

Nyt filter kan beskytte mod luftbårne vira

Seges Svineproduktion er med i arbejdet omkring udvikling af nyt filter, som skal nedbringe risikoen for smitte af luftbårne sygdomme i stalde.

Kornanalyser skal tages lige efter høst

Foder er grundlaget for en optimal svineproduktion. Derfor er det også vigtigt, at man blander foderet korrekt og får det meste ud af sit korn. Og med høsten for døren er en kornanalyse vigtig lige nu, mener svine- og foderrådgiver.

Sommervarme og ventilationsfejl er en farlig cocktail for landbrugsdyr

Når en hedebølge rammer Danmark, er det afgørende, at både ventilation og alarmanlæg i stalden fungerer. Hvis ventilationen af en eller anden grund svigter, når det er varmt, går der ikke længe, før situationen bliver kritisk for dyrene

Svinemarkeder er ved at finde fødderne

Noteringen for slagtesvin fra Danish Crown vil også i næste uge være på 10,50 kroner, mens sonoteringen også er uændret på 5,10 kroner.

Nyt samarbejde om en nemmere overgang til en zinkfri hverdag

Seges Svineproduktion har indledt et samarbejde med Vilomix. Det sker som led i arbejdet med at løse de udfordringer, der vil komme, når det er slut med at bruge medicinsk zink.