En bevidst handling? Lastbiler taber kartofler på Storebæltsbroen

Torsdag morgen tabte to lastbiler en mængde kartofler, både på Storebæltsbroen, men også på den østjyske E45-motorvej. Nu er der mistanke om, at der er tale om en koordineret aktion.

Klokken 6.30 i morges måtte bilister på Storebæltsbroen sætte farten ned til 50 kilometer i timen, da en lastbil tabte kartofler på lavbroen, hvilket dækkede begge kørselsretninger.

- Større mængde tabte kartofter på Lavbroen over Storebælt. Kør meget forsigtigt - glat, skrev Fyns Politi på Twitter.

- I den forbindelse efterlyser vi vidner, som har set en lastbil tabe/læsse kartofler af. Ring 114. Oprydning pågår på broen, hvor der er nedsat hastighed til 50 km/t. Let kø må påregnes, hed det videre.

Men det var ikke de eneste udfordringer på landevejen. Tidligere på morgenen skete der noget lignende på motorvej E45 mellem Kolding og morotvejskrydset i Skærup, og det rejser mistanke, lyder det fra Fyns Politi.

- Det kunne godt lyde koordineret eller planlagt på en eller anden måde, og det er selvfølgelig en tese, vi arbejder efter, siger vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Tornkvist ifølge DR Nyheder.

Politiet har stoppet en af de lastbiler, der tabte kartoflerne på Sjælland.

Det er godt 14 dage siden, at en række vognmænd iværksatte en række aktioner i utilfredshed med en kommende vejafgift for lastbiler, der kører med fossilt brændstof. Her blev motorvejstilkørsler og andre trafikknudepunkter blokeret i flere omgange.

Det er dog uvist, om dagens aktion - hvis der er tale om en sådan - har forbindelse til de aktioner, der skete den 15. maj.

Læs også