Spændende nyheder fra Schäffer

Schäffer præsenterer en række nyheder, blandt andet bliver læsserne grønnere og mere energieffektive.

Det er Helms TMT-Centret A/S i Lind ved Herning, der importerer hele Schäffer-programmet, og maskinhandler Allan Helms oplyser, at alle Schäffer-læsserne nu opfylder de nyeste emissionskrav.

Alle Schäffer-læsserne i hk-området mellem 26 og 50 hk er nu med trecylindrede motorer, som yder større drejningsmoment ved lavere omdrejninger end tidligere. Koblet med den nye SPT-transmission (Schäffer-Power-Transmission) overføres kræfterne endnu mere effektivt til hjulene og forbedrer den velkendte Schäffer-skubbekraft yderligere.

SPT-transmissionen øger også førerens komfort, hvor den elektroniske motorstyring sammen med transmissionen, optimerer motorens drejningsmoment, som giver en behagelig kørsel.

Grønnere maskiner

Samtidig er læsserne udstyret med sikkerhedsfunktioner som overophedningsvagt, motoromdrejningsbeskyttelse og mulighed for elektronisk Speed-Control og Hill-Start-funktion.

Den store forskel i brændstofforbruget hentes i en langt mere effektiv virkningsgrad i det nye hydrauliske transmissionssystem. Virkningstab i et hydraulisk system er en velkendt udfordring, som udvikler varme, og skal håndteres ved køling, og dermed opstår et stort behov for køling.

Det nye system på Schäffer øger effektiviteten med 21 procent og sænker dermed både behovet for køling og forbrug af brændstof.

Schäffer har også den emissionsfrie 23e el-læsser med Lithium-ion teknologi med på Agritechnica-udstillingen.

Der er tale om verdens eneste eldrevne 260 volts hjullæsser med Lithium-ion teknologi og en tophastighed på 20 km/t. Schäffer 23e har op til fem timers samlet driftstid og kan genoplades på 30 minutter med lynlader eller 2 til 4 timer med standard ladestation.

Schäffer 23e håndterer 1.300 kg op til 2,88 meter og vejer 2.300 kg.

Schäffer, hal 6, Stand B17

Læs også