Tagdug giver lys og luft og sparer energiforbrug i kvægstalden

Uniqcover har specialiseret sig inden for UC21-coatede tagduge. Tagdugene bruges blandt andet i forbindelse med kvægstalde og præsenteres i forbindelse med Agromek.

Eksempel på Uniqcover-tagdug på en kvægstald ved Varde. Foto: Uniqcover Birger Borngräber (til venstre) og Michael Bryrup, indkøbschef – begge hos Uniqcover, med en model af tekstildug-overdækningen som de viste på NutriFair-messen i Fredericia tidligere på året. Arkivfoto: John Ankersen

Blandt udstillerne på dette års Agromek-messe i Herning finder man virksomheden Uniqcover i Tjele, der opfører haller med en ret unik tagløsning. Nemlig en tagdug til blandt andet kvægstalde, såvel som andre staldtyper, landbrugs- og fritidsbygninger samt industri.

Der er flere fordele ved at vælge en tekstildug som tagdækning over stalden – og for den sags skyld sportsanlæg og andet, hvor lys, et godt indeklima og en behagelig temperatur spiller en vigtig rolle.

80-85 procent af dagslyset, mindre energiforbrug og et billigere tag i forhold til et isoleret tag, er blandt de andre ting, som indehaver af Uniqcover, Birger Borngräber, fremhæver ved tekstildug-taget.

- Taget kan monteres på både store som små bygninger, forklarer Birger Borngräber vider, og tilføjer at Uniqcover-tagdugene sælges i hele Nordeuropa.

Sundhed og trivsel

Det er ikke kun dagslys, der sikres i kvægstalden med en UC21-tagdug. Hos Uniqcover fremhæver man også den naturlige luft og en staldtemperatur, der især om sommeren påvirkes i positiv retning for kvæget.

- Med en Uniqcover-stald reduceres varmestress, da temperaturen er op til 10 grader køligere, end temperaturen udenfor, lyder det fra virksomheden.

Kvalitet og holdbarhed er også i orden. Der er 15 års garanti på alle tagduge fra Uniqcover.

Klimavenligt tag

Der ligger ti års erfaring bag taget, der dengang blev monteret hos en landmand ved Varde.

- Samtidig er fremstillingen af taget CO2-neutral, forklarer Birger Borngräber, der sammen med medindehaver og indkøbschef Michael Bryrup, vil være at finde blandt udstillerne på dette års Agromek-messe i Herning.

Birger Borngräber håber også at tagdækning på sigt vil indgå i de klimaregnskaber, som landbruget vil opleve fremover, og måske kunne indgå i klimakreditter.

Læs også