Nye infostandere skal styrke turismen på småøer

Tidevandsøen Mandø i Vadehavet og Sydhavsøen Fejø nord for Lolland blevet udvalgt som pilotøer for nye infostandere.

To småøer har fået installeret infostandere, der skal give information til turister. Her er det standeren på Fejø. Foto: Peter Prik Larsen
To småøer har fået installeret infostandere, der skal give information til turister. Her er det standeren på Fejø. Foto: Peter Prik Larsen

Når man ankommer til enten Fejø i Smålandsfarvandet eller Mandø i Vadehavet, skal det ikke længere være svært at finde information om øen eller inspiration til aktiviteter. Det er formålet med to nye infostandere, som netop er blevet opsat på de to danske øer.

Opstillingen af infostanderne var en del af Landdistrikternes Fællesråds nu afsluttede projekt »Ø-passet som platform for formidling af ø-aktiviteter«, der blev støttet af Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, ser en stor værdi i de nye infostandere, som kan gøre ø-turismen endnu mere tilgængelig.

- Med infostanderne kan vi skabe en rød tråd mellem øerne og en anden synlighed end tidligere. Håbet er, at infostanderne på sigt bliver placeret på alle øerne i Ø-passet, men det kræver nye projektmidler at forløse dén vision, siger Steffen Damsgaard.

Øboerne inddrages

Han oplyser videre, at det også er grundidéen, at infostanderne inddrager øboerne i markedsføringen af netop deres ø.

Anne-Grethe Laursen, der er ø-repræsentant på Fejø, er spændt på, hvordan øen kommer til at bruge den nye infostander, der har fået plads ved øens turisthus på havnen.

- Man kan vel godt sige, at vi er en slags firstmovers, for nu er det os, der blev de første til at afprøve de her informationsstandere. Vi har på forhånd haft to møder med vores turismeaktører på øen for at tale om, hvordan vi skal til at bruge de her standere og hvorfor, fortæller hun.

Allerede nu er det muligt at gå på opdagelse i det interaktive danmarkskort, hvor øerne i Ø-passet er repræsenteret. Der er udelukkende muligt at tilgå kortet fra en computer.

Projektet er støttet af Nordea og Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

/jhal

Læs også

Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast
Tyske Treffler fås nu hos Johs. Mertz
Minister øger kontrol med dyrevelfærd