bannerPos

Bæredygtigt Landbrug:: - Dyb kritisabel kampagne fra Økologisk Landsforening

Det er dybt kritisabelt, at Økologisk Landsforening gør brugen af pesticider i det moderne landbrug til et problem for grundvandet, mener Hans Aarestrup, direktør i BL.

Redaktionen

06-09-2019 07:22
Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, kalder musikvideo fra ny økokampagne for populistisk manipulation.

Også Bæredygtigt Landbrug er utilfreds med den nye kampagne »Ren madglæde«, som Økologisk Landsforening står bag. Kampagnen indeholder budskabet, at man skal vælge økologisk for at redde grundvandet.

Som en del af kampagnen er der en satirisk musikvideo med musikeren Malte Ebert alias Gulddreng, hvor det blandt andet lyder, at »hvis du ikke køber øko, så skal vi alle sammen dø nu«.

- Det er synd, at en så populær musiker bliver spændt for Økologisk Landsforenings populistiske, propagandistiske kampagnevogn, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

- Musikvideoen er da sjov og underholdende – dét gør bare ikke budskaberne mere rigtige. Det er tydeligt, at man fra Økologisk Landsforenings side er ligeglad med fakta og videnskab, når man er nødt til at pakke det sådan ind og køre 120 procent på rene følelser, tilføjer Hans Aarestrup.

Angreb

Kampagnen kan ifølge Bæredygtigt Landbrug dårligt opfattes som andet end ét langt angreb på 90 procent af dansk landbrug – nemlig det store flertal af danske landmænd, som dyrker såkaldt konventionelt landbrug.

Foreningen pointerer, at fakta er, at der i den seneste årsopgørelse fra Miljøstyrelsen optræder i alt 133 sløjfede vandboringer – og at kun ét eneste af disse tilfælde skyldtes pesticidforurening.

Hans Aarestrup gør opmærksom på, at ingen af landbrugets nuværende planteværnsmidler er til fare for grundvandet. Var de det, ville de slet ikke blive godkendt af Miljøstyrelsen, der udgør et af verdens strengeste kontrolsystemer.

- Det er dybt kritisabelt, at Økologisk Landsforening fortier denne sandhed for offentligheden og ganske uberettiget gør brugen af pesticider i det moderne landbrug til et problem for grundvandet. Spørgsmålet er, om de mange dygtige økologiske landmænd i Danmark – som gerne vil leve side om side med og også nyder godt af deres konventionelle naboer – kan leve med sådan en vildledning? Man burde desuden nok have klædt Gulddreng bedre på – så han ikke uforvarende udbredte sådan en omgang vrøvl til offentligheden, siger Hans Aarestrup.

Overrasket over kritik

I gårsdagens udgave af Effektivt Landbrug lød det fra formand i Økologisk Landsforening, Per Kølster, at han er overrasket over, at foreningen igen bliver udsat for kritik som følge af den nye kampagne.

- Jeg havde faktisk ikke ventet det, det havde jeg ikke. Men jeg lytter meget til den kritik, og jeg er meget optaget af, at den måde som vi i fremtiden kommunikerer, er det som vi gør, og ikke det som andre gør. Det er vigtigt for os.

- Men jeg vil også forbeholde mig retten til at være meget bekymret for, om vi i al evighed har rent grundvand, sagde Per Kølster.

ege

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next