bannerPos

Bæredygtigt Landbrug:: - Dyb kritisabel kampagne fra Økologisk Landsforening

Det er dybt kritisabelt, at Økologisk Landsforening gør brugen af pesticider i det moderne landbrug til et problem for grundvandet, mener Hans Aarestrup, direktør i BL.
06-09-2019 07:22

Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, kalder musikvideo fra ny økokampagne for populistisk manipulation.

Også Bæredygtigt Landbrug er utilfreds med den nye kampagne »Ren madglæde«, som Økologisk Landsforening står bag. Kampagnen indeholder budskabet, at man skal vælge økologisk for at redde grundvandet.

Som en del af kampagnen er der en satirisk musikvideo med musikeren Malte Ebert alias Gulddreng, hvor det blandt andet lyder, at »hvis du ikke køber øko, så skal vi alle sammen dø nu«.

- Det er synd, at en så populær musiker bliver spændt for Økologisk Landsforenings populistiske, propagandistiske kampagnevogn, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

- Musikvideoen er da sjov og underholdende – dét gør bare ikke budskaberne mere rigtige. Det er tydeligt, at man fra Økologisk Landsforenings side er ligeglad med fakta og videnskab, når man er nødt til at pakke det sådan ind og køre 120 procent på rene følelser, tilføjer Hans Aarestrup.

Angreb

Kampagnen kan ifølge Bæredygtigt Landbrug dårligt opfattes som andet end ét langt angreb på 90 procent af dansk landbrug – nemlig det store flertal af danske landmænd, som dyrker såkaldt konventionelt landbrug.

Foreningen pointerer, at fakta er, at der i den seneste årsopgørelse fra Miljøstyrelsen optræder i alt 133 sløjfede vandboringer – og at kun ét eneste af disse tilfælde skyldtes pesticidforurening.

Hans Aarestrup gør opmærksom på, at ingen af landbrugets nuværende planteværnsmidler er til fare for grundvandet. Var de det, ville de slet ikke blive godkendt af Miljøstyrelsen, der udgør et af verdens strengeste kontrolsystemer.

- Det er dybt kritisabelt, at Økologisk Landsforening fortier denne sandhed for offentligheden og ganske uberettiget gør brugen af pesticider i det moderne landbrug til et problem for grundvandet. Spørgsmålet er, om de mange dygtige økologiske landmænd i Danmark – som gerne vil leve side om side med og også nyder godt af deres konventionelle naboer – kan leve med sådan en vildledning? Man burde desuden nok have klædt Gulddreng bedre på – så han ikke uforvarende udbredte sådan en omgang vrøvl til offentligheden, siger Hans Aarestrup.

Overrasket over kritik

I gårsdagens udgave af Effektivt Landbrug lød det fra formand i Økologisk Landsforening, Per Kølster, at han er overrasket over, at foreningen igen bliver udsat for kritik som følge af den nye kampagne.

- Jeg havde faktisk ikke ventet det, det havde jeg ikke. Men jeg lytter meget til den kritik, og jeg er meget optaget af, at den måde som vi i fremtiden kommunikerer, er det som vi gør, og ikke det som andre gør. Det er vigtigt for os.

- Men jeg vil også forbeholde mig retten til at være meget bekymret for, om vi i al evighed har rent grundvand, sagde Per Kølster.

ege

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next