Tre kæmpemøller på vej i Sydsjælland

En plan om at stille tre kæmpevindmøller op ved Sparresholm Gods er tæt på at blive til virkelighed, efter at byrådet i Næstved Kommune har godkendt en høringsfase omkring byggeriet.

Tirsdag var der møde i Næstved Kommunalbestyrelse, hvor byrødderne i den sydsjællandske kommune for første gang skulle tage stilling til opførelsen af tre kæmpevindmøller, som godsejer Thomas Garth-Grüner, Sparresholm, har planer om at sætte op.

Godsejeren har arbejdet med planerne længe, men har brug for kommunal tilladelse for at kunne sætte de store vindmøller op. Ifølge eget udsagn skal opsættelserne ske for at få økonomien i ejendommen til at hænge bedre sammen.
 
- På sådan en ejendom som den her bliver man nødt til at kigge efter alternativer. Vi kan ikke leve af Morten Korch-idyllen, uanset om vi gerne ville. Landbrug og skovbrug er ikke det, der giver voldsomt meget, siger godsejer Thomas Garth-Grüner til TV2 Øst.
 
På byrådsmødet var der bredt flertal for at sende forslaget om møllerne videre i en høringsfase, selvom projektet har været udsat for kritik fra flere sider. Kun DF var grundlæggende imod planerne.
 
- Det kan da godt være, I synes de er smukke de her møller. Jeg kan også godt lide vindmøller, men jeg kan bedst lide dem, når de står ude på havet, fordi det er derude, de kan lave al strømmen, sagde Lars Hoppe Søe (DF) ved byrådsmødet.
 
Ifølge planerne for opsætningen, vil de tre kæmpevindmøller, der kommer til at skyde 150 meter op i luften, kunne give el til 7.500 husstande om året. Og spørger man borgmester Carsten Rasmussen (S), skal der ske ting og sager, hvis ikke vindmøllerne bliver en kendsgerning.
 
- Jeg er 90-95 procent sikker på, at de her vindmøller kommer op. Der skal komme noget markant frem i høringen, som skal ændre den her holdning, som vi har taget i aften et stort flertal i byrådet, siger han til TV2 Øst.
 
Lokalplanen, der skal endeligt godkende byggeriet, kommer i høring fra 6. juni til 20. august.

Læs også