Sponseret af: Semler Agro A/S

Skalmstrup Maskinstation får ekstra penge for at spare på brændstoffet

Far og søn Henrik og Jonas Simonsen, medejere af Skalmstrup Maskinstation kunne indkassere godt 14.000 kroner, plus moms, sidste år, da de benyttede sig af John Deeres brændstofgarantiordning. Og fra i år er der endnu flere penge for andre at hente, da ordningen nu også gælder for kørslen under markarbejde.

Brændstofforbruget er den største udgiftspost for Skalmstrup Maskinstation nordøst for Randers i de år, hvor der ikke er større reparationer.

Det var derfor med stor fornøjelse, at Henrik Simonsen fik besked om, at der ville gå godt 14.000 kroner, plus moms, ind på bankbogen, fordi maskinstationens John Deere-traktorer ikke havde brugt det estimerede brændstof.

Og samme brændstofordning vil potentielt set kunne komme mange danske landmænd og maskinstationejere til gode.

- Jeg synes, det er smart, at ligegyldigt om du kører bedre eller ringere, at du så ender med at få penge tilbage. Og det har jo ikke kostet noget at deltage i det, lyder det begejstret fra Henrik Simonsen.

Brændstofgaranti gælder også i marken

John Deere brændstofgaranti, indbefatter transporten på grusvejene og landevejene, men som noget helt nyt gælder brændstofgarantien i år også for alt kørslen under selve markarbejdet.

Brændstofgarantien medfører, at du får penge, hvis brændstofforbruget mod forventning skulle være højere. Det største pengebeløb fås, hvis du kan formå at køre under den fastsatte norm, som John Deere har sat.

Hvis du bruger mere end normen bliver du kompenseret én til én for merforbruget. Hvis du derimod formår at holde forbruget under normen, så får du en bonus på hele to gange forskellen.

I forbindelse med brændstofgarantien tilbyder Semler Agro, at man kan få et gratis optimeringsbesøg, hvor en tekniker kan komme ud og vejlede om de forskellige faktorer, der alt sammen spiller ind, når det gælder brændstofforbruget.- Her gennemgår man nogle af de vigtige parametre for at få optimeret sit brændstofforbrug. Det handler både om, hvordan man får vejet sin traktor op, til det redskab man skal trække, så man har den rigtige vægtfordeling på for- og bagakslen, hvordan man kører med det rigtige dæktryk på henholdsvis landevejen og i marken, hvordan man finder det rette omdrejningsområde at køre i samt transmissionsindstillinger, siger Søren Thomasen, Produktspecialist på John Deere FarmSight ved Semler Agro.

FarmSight

En forudsætning for deltagelse i brændstofgarantiprogrammet er, at man tegner en maskinbaseret FarmSight aftale med Semler Agro, hvilket Skalmstrup Maskinstation også har gjort.

Udover brændstofgarantiprogrammet som løber i et år fra opstart af en ny 6R/7R/8R traktor, så indeholder FarmSight pakken også fuld telefonsupport på AMS udstyret (skærm og antenne), opsætning på MyJohnDeere.com, 1 dags brugerkursus, årlig softwareopdatering, fjernsupport af skærmen, trådløs dataoverførsel mv.

Bare få procent betyder meget

Henrik og Jonas har udover maskinstationen, hvor der er otte ansatte, også rundt regnet 650 hektar med planteavl. Og igennem alle årene har de altid været opmærksomme på brændstofforbruget.

- Vi har altid været gode til at spare på forbruget. Vi bruger cirka 300.000 liter om året. Så der er jo tale om 1,5 millioner kroner, hvor det at kunne spare nogle få procent kan betyde en stor forskel. Når du så samtidig får en bonus, så er det jo bare ekstra dejligt, siger Henrik Simonsen, som pointerer, at han ikke som sådan kører anderledes efter brændstofgarantien.

På Skalmstrup Maskinstation er der i alt fem traktorer, hvoraf tre af disse er nye John Deere-modeller, som har været omfattet af brændstofgarantien.

Den største af traktorerne, 8400R-modellen, har brugt mindre brændstof på et år, og de to andre, 6215R og 8345R, endte med at bruge lidt mere end John Deere normen.

Kontakt Semler Agro

Brændstofgarantiordningen tilbydes af deltagende John Deere forhandlere og gælder alle nye traktorer i 6R (6 cylindre), 7R og 8R serien, som aldrig er blevet solgt i detailsalg, købes eller lejes mellem disse datoer, og som samtidig har tegnet et FarmSight abonnement hos Semler Agro.

Brændstofgarantien gælder i det første år, hvor du kører med den nye John Deere-traktor, og for at kunne være med, så skal traktoren være leveret med JDLinkConnect, som automatisk afrapporterer brændstofforbruget.

Kontakt eventuelt din lokale Semler Agro-afdeling for at høre nærmere om, hvordan du deltager i programmet.