Flere udlændinge i fødevarebranchen

Et mere mobilt arbejdsmarked i Europa har været medvirkende til flere udlændinge i fødevarebranchen, lyder det fra branchedirektør

År for år stiger antallet af udlændige, der arbejder i fødevarebranchen.

I 2014 arbejdede 7.638 udlændinge således i fødevarebranchen, hvilket er det højeste antal udlændinge, der har arbejdet i branchen siden 2008, hvor den økonomiske krise brød ud, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det skriver Fødevareforbunden NNF på sin hjemmeside, nnf.dk.

- Vi har fået et meget mere mobilt arbejdsmarked i Europa. Vi tager ikke højde for om man er fra Tyskland, Polen, Sverige eller Danmark, når man skal ansætte nye medarbejdere. De ansatte arbejder efter samme overenskomst – uanset nationalitet. Det er kvalifikationerne, det handler om, siger branchedirektør i DI Fødevarer Ole Linnet til nnf.dk.

Her fremgår det, at mange dog ikke har fuldtidsarbejde, så omregner man antallet af personer til fuldtidsjob, svarer det til 4.760 stillinger.

Læs også