Et mere mobilt arbejdsmarked i Europa har været medvirkende til flere udlændinge i fødevarebranchen, lyder det fra branchedirektør
År for år stiger antallet af udlændige, der arbejder i
fødevarebranchen.
I 2014 arbejdede 7.638 udlændinge således i
fødevarebranchen, hvilket er det højeste antal udlændinge, der har arbejdet i branchen
siden 2008, hvor den økonomiske krise brød ud, viser tal fra Styrelsen for
Arbejdsmarked og Rekruttering. Det skriver Fødevareforbunden NNF på sin
hjemmeside, nnf.dk.
- Vi har fået et meget mere mobilt arbejdsmarked i Europa.
Vi tager ikke højde for om man er fra Tyskland, Polen, Sverige eller Danmark,
når man skal ansætte nye medarbejdere. De ansatte arbejder efter samme
overenskomst – uanset nationalitet. Det er kvalifikationerne, det handler om,
siger branchedirektør i DI Fødevarer Ole Linnet til nnf.dk.
Her fremgår det, at mange dog ikke har fuldtidsarbejde, så
omregner man antallet af personer til fuldtidsjob, svarer det til 4.760
stillinger.