Mesterlære skal trække flere medhjælpere til

En ny uddannelse – International Ny Mesterlære – har set dagens lys i Nordjylland

Større fleksibilitet i landbrugsuddannelsen skal få flere til at vælge en fremtid som faglært landbrugsmedarbejder.

Det er en af ideerne bag et nyt samarbejde mellem Agri Nord og Agri College Aalborg, der har til formål at give landbruget bedre mulighede for at opkvalificere ufaglærte medarbejdere gennem individuelle forløb i skolens landmandsuddannelse.

Ifølge Agri Nord ligner den nye uddannelse i højere grad en mesterlære, hvor landmanden har større ansvar for oplæring af medarbejderen – og samtidig mere fleksibilitet.

Det er Agri Nord, der har taget initiativ til samarbejdet med Agri College Aalborg. Teamlederen for Rekruttering & HR, Vittus Bernlow, forventer især, at mange udenlandske landbrugsmedhjælpere vil være interesseret i forløbet.

- Vi oplever, at både landmænd og elever – især de udenlandske – gerne vil starte med praktikdelen. Det giver blandt andet begge parter mulighed for at bruge de tre måneders prøvetid på at vurdere, om samarbejdet fungerer i stedet for, at eleverne først kommer ud på bedriften efter fire måneder på skole, siger Vittus Bernlow i en pressemeddelelse.

Vittus Bernlow, håber at flere landmænd igen vil begynde at ansætte elever frem for udelukkende at ansætte ufaglærte medhjælpere.

Den nye uddannelse hedder International Ny Mesterlære – New Apprenticeship.

Agri Nord er med til at finde eleverne til landbruget blandt andet via et stort netværk i Østeuropa.

Læs også