DLA i stor tysk alliance

Danish Agro og Vestjyllands Andel vil sammen med Europas næststørste grovvarekoncern udvikle aktiviteterne i Østeuropa.

Tidligere på måneden tog den danske DLA Group et stort step i Finland. Grovvarealliancen med Danish Agro og Vestjyllands Andel som de helt dominerende spillere overtager fra nytår aktiemajoriteten i den største finske grovvarekoncern, Hankkija-Maatalous Oy, og kommer dermed op på en omsætning på over 30 milliarder kroner næste år.

Men her stopper DLA Group ikke. Her klokken 17 blev i Hamburg således offentliggjort en større strategisk alliance med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG.

Parterne har oprettet et nyt joint venture, DLA Agravis International Holding A/S. Det bliver det nye navn for Baltic Agro Holding A/S, der hidtil har været ejet af DLA Group, og formålet er fælles at udvikle forretningsaktiviteter primært i Østeuropa.

Det sker ved, at tyskerne køber 25 procent af aktierne i Baltic Agro Holding A/S, som driver tre baltiske grovvareselskaber med en samlet omsætning på 2,5 milliarder kroner. Modsat erhverver Baltic Agro Holding A/S den polske maskinforretning Raitech og halvdelen af en tjekkisk landbrugsmaskinforretning fra Agravis Raiffeisen. 

Aftalen indebærer endvidere, at Agravis Raiffeisen får 15 procent af aktierne i den lukrative vitamin- og premixvirksomhed Vilomix Holding A/S, som Danish Agro og Vestjyllands Andel ejer via Vilomix International Holding A/S.

 

Læs også