Claudi sluttede som nummer 5 i Venstre

FEMTEPLADS: Den tidligere slagteriformand Bent Claudi Lassen sluttede med femteflest stemmer på Venstres liste.

Bent Claudi Lassen (V), der i løbet af valgkampen har fået stor støtte fra landbrugsorganisationerne og betegnet som landbrugets »egen« kandidat lå først under mandag eftermiddags fintælling lige i hælene på Anne E. Jensen (V) , der har siddet i parlamentet siden 1999, og kæmpede om Venstres tredje og sidste mandat. Men som meldingerne fra især Sønderjylland, hvor Anne E. Jensen står rigtig stærkt, tikkede ind, blev afstanden dog større og større. Ved 17- tiden mandag kunne Bent Claudi Lassen da også erkende, at han ikke fik plads i Europa-parlamentet i denne omgang.

- Jeg slutter på en flot nummer fire i Venstre (sagt kl. 17 mandag inden byerne var talt op. Claudi sluttede som nummer fem på venstres liste.red), og inden Odense er talt op, ser det ud som om, jeg bliver nummer to på Fyn. Så jeg er sådan set godt tilfreds. Jeg har gjort det godt i de områder, som jeg har satset på, siger Bent Claudi Lassen, der hele tiden har vidst, at der nok skulle fire-fem mandater til Venstre, før han var sikker på at blive valgt.

Ikke rigtig godt
At der nu ikke bliver nogen kandidat med landbrugsbaggrund i parlamentet, kalder Bent Claudi Lassen for betænkeligt, fordi fokus på fødevare- og landbrugssiden vil blive hævet betragteligt, når Lissabon-traktaten formentlig snart træder i kraft.

- Det er ikke rigtig heldigt, at der ikke sidder en med ordentlig dybde- og bredde-viden i landbrugs- og fødevareerhvervet dernede, siger han.

Det må nu være op til Anne E. Jensen at sørge for at pleje landmændenes interesser i EU's landbrugsudvalg for Venstre, mener Bent Claudi Lassen.

- Med den baggrund som jeg kan se, hun har i de sønderjyske landkredse, så bør hun da være interesseret i det, siger Bent Claudi Lassen, der samtidig kan fortælle, at dette var den sidste gang, at vi så ham stille op til et politisk valg.

Udover Anne E. Jensen bliver Venstre repræsenteret af den tidligere tv-vært Morten Løkkegaard og spidskandidat Jens Rohde i det nye parlament.

Bent Claudi Lassen fik 22.365 stemmer. Det er nogle få hundrede stemmer efter nummer fire Charlotte Antonsen, der sluttede som nummer fire på listen. Anne E. Jensen endte med 46.061.

Læs også