Medicinalbranchen overvåger danske landmænd

Staten har foræret medicinalfirmaer et gratis markedsføringsværkstøj ved at give firmaerne aktindsigt i VetStat, advarer dyrlæger.

- Uartigt!

Sådan lyder det fra formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Lindhart Nielsen, til den kendsgerning, at næsten halvdelen af de personer, der indtil videre har søgt aktindsigt i VetStat, er ansatte i medicinalbranchen.

Her er han helt enig med formanden for de danske svineproducenter, Kristian Viekilde, der kalder det en uskik.

Flere dyrlæger, som Effektivt Landbrug har talt med, gør opmærksom på, at staten med åbningen af VetStat har foræret medicinalbranchen et gratis redskab til at kunne målrette sin markedsføring 110 procent over for de danske landmænd.

- Selvmål, lyder det fra dyrlæge Asbjørn Elazar.

- Nu har staten givet medicinalfirmaerne alle muligheder for målrettet markedsføring og for at sælge endnu mere medicin, påpeger han.

De første aktindsigter i VetStat blev givet i begyndelsen af 2012, og inden årsskiftet havde 73 personer opnået aktindsigt. Heraf er mindst 32 ejere eller ansatte i medicinalindustrien, som repræsenterer i alt 18 medicinalfirmaer og distributører af veterinærmedicin.

Det fremgår af en liste som Effektivt Landbrug har modtaget efter at have søgt aktindsigt i, hvem der har søgt aktindsigt i VetStat.

Både Lindhart Nielsen og Kristian Viekilde erklærer, at de ufortrødent vil arbejde for at få VetStat lukket igen.

Læs mere i Effektivt Landbrug lørdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også