Viceformands post fra styrelse havnet hos landmand i Østjylland

Privat post med personfølsomme oplysninger fra NaturErhvervstyrelsen til viceformand i L&F endte hos østjysk svineproducent.

Der var et papir for meget med i den kuvert, som svineproducent Albert Rasmussen ved Hørning for nylig modtog fra NaturErhvervstyrelsen.

I kuverten med med opkrævning af et bagatelagtigt støttebeløb på kun 20 kroner på grund af unøjagtigheder i det indberettede randzoneareal i 2012, lå således et lignende brev stilet til selveste L&F's viceformand Lars Hvidtfeldts selskab Kirstineberg på Falster.

- Jeg har ingen interesse i at udstille ham, men i de forkerte hænder kunne den slags oplysninger, da sagtens blive misbrugt, fortæller Albert Rasmussen, der selv ville finde det meget ubehageligt, hvis personfølsomme oplysninger om hans egen virksomhed, blev sendt til fremmede.

Sammen med det meget lave støttebeløb på blot 20 kroner, som skal tilbagebetales, mener han, at det er tegn på, at der er noget galt med systemet.

Lars Hvidtfeldt er fortørnet over, at NaturErhvervstyrelsen ikke har bedre styr på sit system, så personlige breve på den måde kan ryge forkerte steder hen. 

- Det er sjusk og det er dybt, dybt betænkeligt, at det kan ske, siger han, og undrer sig over om han mon er den eneste, som er blevet udsat for at få sendt sine personlige papirer fra NaturErhvervstyrelsen forkerte steder hen.

Han kræver nu en redegørelse fra NaturErhverstyrelsen over, hvordan sådan noget kan ske.

Menneskelig fejl

Hos NaturErhvervstyrelsen beklager enhedschef i Center for arealtilskud, Vibeke Møgelvang. Der var tale om en menneskelig fejl, fortæller hun.

- Det brev skulle selvfølgelig ikke komme til andre end den rette modtager, så det er vi selvfølgelig rigtig, rigtig kede af, siger hun.

Læs mere om sagen i onsdagens udgave af Effektivt Landbrug.

Se her hvor du tegner abonnement.

Læs også