Fuld gas i Svebølle

I weekenden 10, og 11. juni er der igen Motordage i Svebølle med masser af spændende ting at se på.

Veteranknallertudstillingen er blandt tilløbsstykkerne på arrangementet.

Kan du lide at se gamle maskiner, fra da oldefar var ung? Så kan du få stillet lysten, når der for 12. gang er Motordage i Svebølle, der foregår på Gl. Skovvej 2 i Svebølle.

- Der kommer en masse stationære gamle veteranmotorer, der er redskaber fra tiden, da oldefar var ung. De bliver trukket af de stationære motorer, som er drivkraften for redskaberne. Så her har man mulighed for at se, hvordan tingene har fungeret i fortiden for op mod 100 år siden, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Men det er ikke det eneste, man kan fordybe sig i til arrangementet. Der kommer således også deltagere fra Rødvig Skibsmotormuseum, som hovedsagelig har motorer, der har siddet i skibe og både.

- Flere private folk har nu fået øjnene op for de gamle motorer, så der kommer også en del af dem og fremviser deres rariteter. Disse motorer trækker blandt andet pumper, save, kvashuggere, stenknusere og meget andet. Der vil desuden være en sav, som skærer træstammer op til flotte planker, hedder det fra arrangørerne.

Udover de stationære motorer, kommer der også en kopi af Det Lille Tog fra Hørve-Værslev banen. Og der bliver også noget at se på for dem, der mere er til de tohjulede.

- Der vil være veteranknallert-udstilling, salg af stumper til knallerter og traktorer, gamle redskaber og meget andet, oplyser arrangørerne, der endnu ikke har 100 procent styr på det endelige felt af udstillere, lyder det fra arrangørerne, der fortsætter:

- Men vi garanterer, at der bliver liv og skønne motorlyde her i haven.

Der er både noget til ganen og maven. Det koster 25 kroner at komme ind.

Læs også