15 biogasanlæg går sammen om CO2-fangst

Fangst og lagring af CO2 er formålet, når 15 af Danmarks største biogasanlæg går sammen.

Bigadan har gennem selskabet Bioman købt sig ind i Biocarb Solution, der arbejder med at fange, transportere, lagre og kapitalisere CO2 fra biogas og anden produktion.

I den forbindelse er en ny alliance skabt i branchen med stiftelsen af fem store biogasanlæg i Vendsyssel og med Bioman og dets 10 biogasanlæg som medejer bliver selskabet nu landsdækkende og får tilført frisk kapital og nye kompetencer.

- Der er ingen tvivl om, at CO2 bliver et vigtigt forretningsområde for biogasanlæg i løbet af kort tid. Det er et ben af forretningen, hvor både Bioman og de store anlæg i Vendsyssel ønsker at være med fremme, siger Biocarb Solutions direktør Birger Parsberg Olesen i en pressemeddelelse.

Biocarb Solution sigter efter at oprette lager på Hirtshals Havn til CO2, som skal stå køreklar ved udgangen af 2025. Planen er at udskibe CO2 fra havnen til et lager i undergrunden i Nordsøen.

Med i partnerskabet er også den internationale fondsforvalter Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der for nyligt har købt aktiemajoriteten i Sindal Biogas.

Læs også