Efter nyt rekord-regnskab: Giver ansatte en betydelig belønning

Bogballe, der producerer gødningsspreder, kom ud af sidste regnskabsår med et overskud på 87,6 millioner kroner. Det er ny rekord, og det giver de ansatte en betydelig økonomisk belønning, lyder det fra selskabet.

En bruttofortjeneste på 157,1 millioner kroner og et resultat på bundlinjen på 87,7 millioner kroner.

Det var nogle af de stærke resultater, som virksomheden Bogballe, der har hovedsæde mellem Vejle og Horsens, kom ud med i regnskabsåret 2021/22.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er på tværs af stort set samtlige markeder, at Bogballe har oplevet fortsat vækst i salget. Dertil opleves også en generel interesse for Bogballe og dets produkter fra både nær og fjern.

- Hos Bogballe er vi enormt stolte over, at vi igen i år, har formået at afskibe så stort et antal spredere fra fabrikken i Bøgballe velvidende om, at næsten alle disse er solgt til udlandet, siger Henning Troelsen, der er direktør i Bogballe, og fortsætter:

- Der er enorm interesse fra udenlandske aktører og sågar også journalister og studerende for at komme på besøg hos Bogballe – hvilket oftest involverer et besøg i vores showroom – for at lære mere om vores produkter, og hvordan disse kan hjælpe landmændene – både praktisk i deres dagligdag og især i forhold til intelligente løsninger til præcisionsjordbrug og sporbarhed.

- Det er selvfølgelig med til at motivere Bogballes ansatte yderligere, at de kan se, hvor eftertragtet Bogballes mineralgødningsspredere er hos kunder på tværs af landegrænser men også blandt andre interessenter, udtaler Bogballes direktør Henning Troelsen.

En månedsløn i bonus

Rekordresultatet er skabt på trods af, at Bogballe selvsagt også har været udfordret af både forsyningskædeudfordringer samt markante prisstigninger på råvarer, elektronik og energi, fortæller Henning Troelsen:

- Bogballe er selvsagt ikke gået fri af de udfordringer, som de fleste virksomheder har oplevet igennem en længere periode. Vores forsyningskæder har været og er stadigvæk udfordret i forhold til at få leveret råvarer og komponenter, og derudover har Bogballe selvfølgelig også modtaget væsentlige prisstigninger på tværs af virksomhedens kostbase, siger direktøren.

Han benytter samtidig lejligheden til at rose selskabets 64 ansatte, der kan se frem til en kontasnt belønning for deres indsats i seneste regnskabsår.

- Samtlige ansatte har derfor igen i år præsteret forbilledligt, og de har kæmpet bravt for, at Bogballes kunder har modtaget deres spredere i sædvanlig høj kvalitet og rettidigt. Derfor er det også glædeligt, at vores ansatte igen i år kan se frem til en velfortjent økonomisk belønning som følge af Bogballes overskudsdelingsprogram, som i år er historisk stor – de ansatte får i gennemsnit, hvad der svarer til ca. én ekstra månedsløn som følge heraf, fortæller Henning Troelsen.

Har nået et højere niveau

Bogballe blev i august 2017 overtaget af den danske kapitalfond Erhvervsinvest blandt andet på grund af Bogballes mangeårige solide indtjeningsperformance. Managing Partner og direktør i Erhvervsinvest, Thomas Marstrand, udtaler ifm. netop aflagte rekord-årsregnskab:

- Bogballe har, som jeg også tidligere har udtalt, i mange år været en solid og indtjeningsstærk virksomhed. Alligevel må vi konstatere, at Bogballe med de seneste års omsætnings- og indtjeningsløft har cementeret sig på et nyt og højere niveau. Det er en yderst tilfredsstillende udvikling virksomheden og dens ansatte har præsteret de seneste år – og i særdeleshed det seneste.

Skal hjælpe til den bæredygtige udvikling

De positive forventninger til fremtiden er uændret hos Bogballe, da der forventes et 2022/23-resultat på samme niveau som det netop aflagte årsregnskab. Hertil bidrager også landbrugssektorens fortsat tiltagende fokus på mere bæredygtighed ved hjælp af blandt andet teknologi og avanceret landbrugsudstyr.

- Vi er forsat yderst forventningsfulde til den fremtid virksomheden, og de ansatte går i møde. Bogballe oplever forsat landmændenes skifte i efterspørgslen mod digitaliserede spredere. Netop her har Bogballe, efter vores overbevisning, i mange år har været banebrydende, og har på fornem vis specialiseret sig i avancerede højkvalitets mineralgødningsspredere med en unik teknologi, siger Thomas Marstrand og fortsætter:

- Vi er begejstret over, at Bogballe også fremover vil være en aktiv medspiller i landbrugets udvikling imod mere bæredygtighed, hvortil de avancerede digitale spredere vil bidraget positivt i flere henseender – som f.eks. miljø, produktivitet og profitabilitet, udtaler Thomas Marstrand.

Regnskabstal for Bogballe A/S
Regnskabstal
Nøgletal for regnskab (opgjort i 1.000)
År2022202120202019201820172016
OmsætningNANANANANA
Bruttofortjeneste157.116126.92089.43493.72296.913
Resultat før skat112.31786.69255.15056.72559.823
Resultat87.57367.60043.01044.24546.661
Balance110.45989.06178.49886.20484.593
Egenkapital66.29048.71741.71731.70742.462
Antal ansatte6455575857
Link til regnskaberPDF
XML
PDF
XML
PDF
XML
PDF
XML
PDF
XML
PDF
XML
PDF
XML

Læs også