Hård kamp om LAG-midler

52 ansøgere kæmper om små fire millioner kroner i puljen hos LAG Midt-Nordvestsjælland.

- Det er dejligt, at så mange lokale ildsjæle og iværksættere har fået øjnene op for LAG-ordningen.

Det siger Flemming Engtoft Larsen, Kalundborg, som er formand for LAG Midt-Nordvestsjælland, som også har været med til at støtte pølsemager Henrik Rasmussens virksomhed, Lejre Mikropølsemageri i Kirke Såby.

Da der var deadline for at søge årets sidste LAG-pulje, havde ikke færre end 52 ansøgere lagt billet ind på de knap fire millioner kroner, som puljen lyder på. Det betyder, at der bliver hård kamp om midlerne, idet de 52 ansøgere tilsammen har søgt om 15,2 millioner kroner.

I øjenhøjde med de mindre virksomheder

De 52 ansøgninger er ny rekord for LAG Midt-Nordvestsjælland, der dækker de fem kommuner: Lejre, Holbæk, Sorø, Odsherred og Kalundborg.

Så der bliver hård kamp om midlerne.

- LAG-midlerne er unikke, fordi vi både kan støtte almene formål og erhvervsprojekter, påpeger Flemming Engtoft Larsen, og fortsætter:

- Faktisk har LAG midlerne vist sig at være en af de mest effektive metoder til at skabe arbejdspladser i områder, hvor væksten ellers ikke er udpræget høj. Det skyldes måske, at vi som en lille, fleksibel og lokalt forankret organisation er i øjenhøjde med de mindste virksomheder og dermed virker mindre skræmmende.

De knap fire millioner kroner bliver fordelt på et bestyrelsesmøde her i løbet af juni måned.

Også LAG midler i 2o21

LAG-ordningen får sine midler fra EU, og med både Brexit, Covid-19 og budgetforhandlinger på agendaen har der hersket uklarhed om, hvordan og hvornår ordningen fortsætter. Flemming Engtoft Larsen er derfor glad for, at regeringen har prioriteret 93 millioner kroner til de lokale LAG grupper i 2021.

- Det betyder, at LAG-foreningerne kan fortsætte driften og være med til at holde hjulene i gang. Det behov er bestemt ikke blevet mindre de seneste par måneder, understreger Flemming Engtoft Hansen, som oplyser, at LAG Midt-Nordvestsjælland får fem en halv million til projekter i 2021.

Læs også