Smittetal stiger på slagteri

16 personer er nu ramt af COVID-19 på Danish Crowns slagteri i Ringsted, oplyser slagterigiganten.

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger markant fra 3 til 16. Derfor har Danish Crown aftalt med myndighederne, at der nu opstilles et mobilt testcenter ved slagteriet i Ringsted. Det oplyser Danish Crown onsdag. 

Den kontaktsporing, der blev iværksat søndag, da Danish Crown blev informeret om, at en medarbejder var smittet med COVID-19 viser sig af have stor effekt. 10 af de 11 medarbejder, der er konstateret smittet siden tirsdag, er alle kontaktpersoner til de første tre, der blev testet positive for COVID-19. Den sidste medarbejder har været syg igennem længere tid og er nu konstateret smittet med corona.

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne. Derfor er meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Størstedelen af de 11 nye smittede har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge. Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet og dem det ikke lykkedes at komme i kontakt med blev stoppet i porten, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Tager aktion på smittesporing

Mandag formiddag har Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown aftalt til at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet, for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

- Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt uanset, hvem vi har kontaktet og det det er vores håb at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet, siger Per Laursen.

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i går blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test inden de igen kan møde på arbejde.

- Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger de får. Det har jeg stor respekt for og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol, siger Per Laursen.

Slagteriet i Ringsted har siden mandag kørt på halv kraft og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre.  

Læs også