Landbruget lander pænt driftsresultat for tredje år i træk

Landbrugets driftsresultat efter ejerløn ligger i 2021 tæt på 8 milliarder kroner. Det er tredje år i træk, at niveauet er relativt højt, viser en ny analyse fra Seges Innovation.

Landbrugets driftsresultat efter ejerløn ligger i 2021 tæt på 8 milliarder kroner. Det er tredje år i træk, at niveauet er relativt højt, viser en ny analyse fra Seges Innovation. De høje omkostninger for mælke- og planteproducenter i 2021 blev opvejet af høje priser på mælk og afgrøder. Den gode indtjening vil fortsætte i 2022, vurderer Seges Innovation i analysen. Arkivfoto Griseproducenterne vil fortsat være udfordret af lave afregningspriser og høje omkostninger i de første måneder af 2022. Senere forventes deres bytteforhold dog at blive forbedret betydeligt, vurderer Klaus Kaiser.

Trods stigende omkostninger ender landbrugets 2021-driftsresultat efter ejerløn i niveauet 6,5-8,0 milliarder kroner. Det viser en Seges-analyse på baggrund af foreløbige resultater fra 882 heltidsbedrifter.

2021-driftsresultatet er ifølge Seges på niveau med 2019 og 2020, hvor landbruget begge år opnåede et resultat efter ejerløn på cirka 8 milliarder kroner.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også