bannerPos

Nyt handelssted for additiver og fodertilskud

Målet med www.agmondo.com er at øge gennemsigtigheden i markedet for additiver og fodertilskud, så det bliver nemmere og billigere for landmændene at handle. Illustration: Agmondo

Morten Ipsen

Journalist
14-08-2019 17:06
Virksomheden Agmondo slår sig op på at give et bedre udvalg, bedre priser og en nemmere handel med additiver og fodertilskud.

Med en ny online platform satser firmaet Agmondo nu på at tilbyde landmændene at købe additiver og fodertilskud både billigere og nemmere – direkte fra industrien og uden leverandørbinding af nogen art.

- Vi kører meget online, så vores omkostninger er lave, og det gør, at vi kan tilbyde tingene billigere, lyder det fra administrerende direktør Jason Lorje.

I første omgang kan landmændene købe organiske syrer og andre specialiserede fodertilskud.

- Vi har foreløbigt indgået aftaler med en af verdens største producenter af organisk syre, Perstorp, og den ledende europæiske additivproducent Innovad. Og der er flere additivproducenter på vej. Tanken er at udvide med flere produkter og tjenester senere, fortæller Jason Lorje.

Mission

Den administrerende direktør mener, at priserne i markedet er for høje.

- Jeg har erfaring fra foderadditivbranchen, og der lagde jeg mærke til, at når man står på dén side af bordet, så har produkterne, som sælges til leverandørerne, en lidt anden pris, når de ender hos landmanden. Og så tænkte jeg, at der måtte være en smartere måde at gøre det på – nemlig at springe nogle af mellemleddene mellem producent og landmand over, så det bliver billigere for landmanden.

- Samtidig ser vi, at producenterne i industrien bliver mere og mere pressede på deres priser. For det er ikke nogen hemmelighed, at der sker en konsolidering i den her industri, der gør, at de store grovvarefirmaer har en stærk forhandlingsposition. Så vi tænkte, at der måtte være en måde at gøre tingene på, der kommer landbruget og de, der udvikler produkterne, til gode, fortæller Jason Lorje.

Han tilføjer:

- Derudover er det min erfaring, at der er produkter, som kan være meget interessante at have på det danske marked, men ikke når ud over rampen, fordi der er nogle store firmaer, der bestemmer, hvad de vil have på hylden. Med vores online platform er vi med til at lade markedet bestemme, hvad der skal være af forskellige produkter til landmændene.

 Forhandling af priser

I siger, at I har billigere produkter. Har I prisgaranti på dem?

- Det ville jeg gerne kunne sige. Men det, vi har erfaret, er, at der nogle gange er nogle af de store firmaer, som laver rabataftaler med store landmænd, så de får nogle rigtig gode priser. Men nogle af de laveste priser, vi har kunnet finde på almindelige basisprodukter, kan vi matche eller ligge 5-8 procent under. Og hvis du går online og kigger på de priser, der er umiddelbart tilgængelige, så ligger vi altid under.

Er de lavere priser på bekostning af kvaliteten?

- Nej, overhovedet ikke. Vi går efter anerkendte europæiske producenter, som har et godt ry. Og som udgangspunkt er vi ikke interesserede i at forhandle kinesiske produkter eller lignende.

Jason Lorje fortæller, at Agmondo også vil forhandle priser hjem på vegne af grupper af landmænd. Gerne kun på et enkelt produkt ad gangen, så man ikke er bundet til at købe flere produkter.

Derudover er Agmondo i gang med at udvide firmaets egen linje af produkter.

- Gennem en bevilling fra Innovationsfonden arbejder vi på en løsning, som kan reducere fravænningsdiarré og dermed erstatte zink, når dette udfases, fortæller den administrerende direktør.

Personer bag

På længere sigt vil Agmondo også give landmændene mulighed for at bedømme produkterne, så andre landmænd kan se, om produktet kunne være noget for dem.

Jason Lorje har stiftet Agmondo sammen med Jan Boeg Hansen, som blandt andet har en fortid som administrerende direktør og senior director i Danish Crowns storsatsning DC Ingredients, der lukkede i 2018.

I bestyrelsen for Agmondo ApS sidder desuden en anden kending i dansk landbrug, Jan Mousing, tidligere direktør i Seges.

Agmondo.com

  • åben online platform til handel med additiver og fodertilskud
  • uafhængig af leverandør- og rabataftaler
  • skal give landmændene et bedre udvalg, bedre priser og en nemmere handel
  • tilbyder også salg af egne produkter
  • Yderligere tjenester og produkter er på vej

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next