bannerPos

Nyt handelssted for additiver og fodertilskud

Målet med www.agmondo.com er at øge gennemsigtigheden i markedet for additiver og fodertilskud, så det bliver nemmere og billigere for landmændene at handle. Illustration: Agmondo

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
14-08-2019 17:06
Virksomheden Agmondo slår sig op på at give et bedre udvalg, bedre priser og en nemmere handel med additiver og fodertilskud.

Med en ny online platform satser firmaet Agmondo nu på at tilbyde landmændene at købe additiver og fodertilskud både billigere og nemmere – direkte fra industrien og uden leverandørbinding af nogen art.

- Vi kører meget online, så vores omkostninger er lave, og det gør, at vi kan tilbyde tingene billigere, lyder det fra administrerende direktør Jason Lorje.

I første omgang kan landmændene købe organiske syrer og andre specialiserede fodertilskud.

- Vi har foreløbigt indgået aftaler med en af verdens største producenter af organisk syre, Perstorp, og den ledende europæiske additivproducent Innovad. Og der er flere additivproducenter på vej. Tanken er at udvide med flere produkter og tjenester senere, fortæller Jason Lorje.

Mission

Den administrerende direktør mener, at priserne i markedet er for høje.

- Jeg har erfaring fra foderadditivbranchen, og der lagde jeg mærke til, at når man står på dén side af bordet, så har produkterne, som sælges til leverandørerne, en lidt anden pris, når de ender hos landmanden. Og så tænkte jeg, at der måtte være en smartere måde at gøre det på – nemlig at springe nogle af mellemleddene mellem producent og landmand over, så det bliver billigere for landmanden.

- Samtidig ser vi, at producenterne i industrien bliver mere og mere pressede på deres priser. For det er ikke nogen hemmelighed, at der sker en konsolidering i den her industri, der gør, at de store grovvarefirmaer har en stærk forhandlingsposition. Så vi tænkte, at der måtte være en måde at gøre tingene på, der kommer landbruget og de, der udvikler produkterne, til gode, fortæller Jason Lorje.

Han tilføjer:

- Derudover er det min erfaring, at der er produkter, som kan være meget interessante at have på det danske marked, men ikke når ud over rampen, fordi der er nogle store firmaer, der bestemmer, hvad de vil have på hylden. Med vores online platform er vi med til at lade markedet bestemme, hvad der skal være af forskellige produkter til landmændene.

 Forhandling af priser

I siger, at I har billigere produkter. Har I prisgaranti på dem?

- Det ville jeg gerne kunne sige. Men det, vi har erfaret, er, at der nogle gange er nogle af de store firmaer, som laver rabataftaler med store landmænd, så de får nogle rigtig gode priser. Men nogle af de laveste priser, vi har kunnet finde på almindelige basisprodukter, kan vi matche eller ligge 5-8 procent under. Og hvis du går online og kigger på de priser, der er umiddelbart tilgængelige, så ligger vi altid under.

Er de lavere priser på bekostning af kvaliteten?

- Nej, overhovedet ikke. Vi går efter anerkendte europæiske producenter, som har et godt ry. Og som udgangspunkt er vi ikke interesserede i at forhandle kinesiske produkter eller lignende.

Jason Lorje fortæller, at Agmondo også vil forhandle priser hjem på vegne af grupper af landmænd. Gerne kun på et enkelt produkt ad gangen, så man ikke er bundet til at købe flere produkter.

Derudover er Agmondo i gang med at udvide firmaets egen linje af produkter.

- Gennem en bevilling fra Innovationsfonden arbejder vi på en løsning, som kan reducere fravænningsdiarré og dermed erstatte zink, når dette udfases, fortæller den administrerende direktør.

Personer bag

På længere sigt vil Agmondo også give landmændene mulighed for at bedømme produkterne, så andre landmænd kan se, om produktet kunne være noget for dem.

Jason Lorje har stiftet Agmondo sammen med Jan Boeg Hansen, som blandt andet har en fortid som administrerende direktør og senior director i Danish Crowns storsatsning DC Ingredients, der lukkede i 2018.

I bestyrelsen for Agmondo ApS sidder desuden en anden kending i dansk landbrug, Jan Mousing, tidligere direktør i Seges.

Agmondo.com

  • åben online platform til handel med additiver og fodertilskud
  • uafhængig af leverandør- og rabataftaler
  • skal give landmændene et bedre udvalg, bedre priser og en nemmere handel
  • tilbyder også salg af egne produkter
  • Yderligere tjenester og produkter er på vej

Regelsæt har altid været et misfoster

Grønne marker reducerer forårs- og sommerudvaskningen og bør derfor foretrækkes frem for krav om ekstra efterafgrøder, mener Bæredygtigt Landbrug. Efterafgrøder bør sås på alle de arealer, hvor der ikke er vintersæd.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.
Side 1 af 1723 (34460 artikler)Prev1234567172117221723Next