De kommer med en nyhed hvert år

CN Agro har lagt sig i selen for at kunne præsentere en nyhed hvert eneste år, når de besøger landets dyrskuer.

Smedevirksomheden fra Mors vil gerne kunne præsentere en nyhed om året på sommerens dyrskuer.

I år starter dyrskuesæsonen med Landbrugsmessen Gl. Estrup og Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. I hvert fald for CN Agro, som er en landsdækkende smedevirksomhed, der hører hjemme på Mors, og som producerer alt fra kalvebokse og læskure til heste til jagtvogne og hytter til frilandsgrise.

Virksomheden blev for to år siden overtaget af far og søn, Tommy og Mikkel Drejer, og de er slet ikke i tvivl om, at dyrskuerne har en enorm betydning for dem. For det er her, de skal vise flaget.

- Når man tænker på et læskur til heste eller et kalvehus, så skal man tænke på CN Agro, siger Mikkel Drejer.

- Vi skal ud at vise flaget, vise vores produkter, og det føler vi, vi gør bedst på dyrskuer. Det er den måde, vi kommer længst omkring, konstaterer Tommy.

En nyhed hvert år

Tommy og Mikkel har en målsætning om at kunne præsentere en nyhed hvert år på sommerens dyrskuer.

Sidste år var nyheden deres modulhuse til kalve, som også vil kunne ses på dyrskuerne hen over sommeren.

I år er det en ny model af hyttetypen Kalve Express, der skal vises frem som nyhed, i hvert fald i Aabenraa.

Ny model vises frem

Kalve Express type 2 indeholder fire bokse til småkalve.

Der, hvor modellen skiller sig ud fra tidligere, er, at der ikke er nogen bund i. Noget Tommy og Mikkel har fået flere efterspørgsler på.

- Man kan bare løfte det op, og så stiller det til side, skrabe møg, vaske og så stille det tilbage, forklarer Tommy Drejer.

De tidligere bokse er blevet muget ud med håndkraft på grund af bunden, hvilket man slipper for i den nye model.

Både kvæg og heste

På Gl. Estrup vil CN Agro måske i højere grad satse på heste.

Det betyder dog ikke, at man ikke vil kunne se produkter til kvæg, for mange af grundhusene er de samme, om der skal heste eller kvæg ind i dem.

- Og kommer der en, som gerne vil se på et hus til kalve. Så kan man sagtens forklare, at det er det samme hus. Der er bare nogle detaljer, der er anderledes. Derfor er det svært at sige, at vi tager mere med til heste, for vi tager jo sådan set noget med til begge dele, forklarer Tommy.

Store forventninger

Det er nyt, at CN Agro i år er at finde på dyrskuepladsen ved Gl. Estrup. For år tilbage kom de der år efter år, men den tidligere ejer vurderede, at virksomheden ikke fik nok ud af at stå der. Men i år vil CN Agro prøve igen.

- Vi kan se, at vi kører en del hesteskure, kalvehuse og vogne til Djursland, siger Tommy Drejer.

Far og søn håber, at deltagelsen på Landbrugsmessen Gl. Estrup bliver en lige så stor en succes, som da de deltog på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, for første gang, sidste år.

- Aabenraa var rigtig god for os sidste år, konstaterer Tommy Drejer.

Gl. Estrup og Aabenraa

CN Agro deltager på både Landbrugsmessen Gl. Estrup og Det Sønderjyske Fællesdyrskue i slutningen af maj.

- Vi deler os, siger Tommy og henviser til, at skuet i Aabenraa er fredag og lørdag, mens messen i Gl. Estrup er lørdag og søndag.

Begge vil være at finde fredag i Aabenraa. Mikkel kører til Gl. Estrup lørdag, mens Tommy bliver i Aabenraa og tager mod Gl. Estrup søndag.

En sommer på græs

CN Agro vil blandt andet også være at finde på Hjørring Dyrskue og på Landsskuet i Herning. Og for Tommy og Mikkel Drejer handler det om mere end at få solgt nogle produkter.

- Det halve af et dyrskue handler for os om at snakke med de folk, vi har solgt til. Både ris og ros. Det er der, vi skal drage vores erfaringer. Vi får også mange af vores ideer til videreudvikling på dyrskuerne ved at snakke med landmænd og hestefolk, siger Tommy Drejer, som glæder sig til at vise CN Agro frem.

Læs også