Masser af dyr til Kimbrerskuet i Aars

Kimbrerskuet mærker stor interesse for at udstille både dyr og maskiner på skuet, der afvikles i weekenden fredag den 7. og lørdag den 8. oktober 2022.

- Der er stor prestige i at udstille sine dyr på Kimbrerskuet, og når konkurrencerne er på et højt niveau, ja så kommer der også mange publikummer, der har interesse for at se konkurrencerne i ringen, fortsætter Brian Otte, som er direktør for Messecenter Vesthimmerland.

Med cirka halvanden måned til afvikling af Kimbrerskuet er der fuld gang i planlægningen af det store dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland i starten af oktober.

- Vi kan for alvor mærke, at der igen er kommet gang i dyrskuerne rundt om i landet, efter at Covid-19 har aflyst de fleste skuer i to år, udtaler Ditte Hammershøj, formand for Kimbrerskuet.

Kimbrerskuet er arrangeret af NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland.

Forventer mange dyr

Trods der er deadline for tilmelding af de fleste dyreracer i slutningen af august, ser det allerede ud til, at der igen kommer mange dyr på skuet.

- Det er vi naturligvis rigtig glade for, siger Ditte Hammershøj med et smil.

Skuet har de senere år oplevet, at niveauet i konkurrencerne, specielt indenfor malkekvæg, har været tårnhøjt.

- Det betyder, at der er stor prestige i at udstille sine dyr på Kimbrerskuet, og når konkurrencerne er på et højt niveau, ja så kommer der også mange publikummer, der har interesse for at se konkurrencerne i ringen, fortsætter Brian Otte, som er direktør for Messecenter Vesthimmerland.

Masser af nyheder og trends på maskinudstillingen

Den store maskinudstilling tegner også til at blive et tilløbsstykke.

- Vi er meget tæt på udsolgt af stande, så det er ved at være sidste chance, hvis der er virksomheder, som ønsker en stand på Kimbrerskuet, hvor man kan udstille sine produkter overfor landbruget, fortæller Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland.

Han oplever, at der i år er en del nye udstillere.

Blandt andet Vesthimmerlands Biogas, der producerer biogas af gylle fra landmændene. De bruger en stand på Kimbrerskuet til at komme i kontakt med nye leverandører af biomasse fra landbruget.

AHV Danmark (Animal Health Vision) er en international koncern, der specialiserer sig i dyrevelfærd. AHV er ret ny i Danmark, så Kimbrerskuet er et oplagt sted at vise ansigt og komme i kontakt med nye kunder indenfor landbruget.

Klint’s Landbrug og Haveservice er efter et par års pause tilbage på Kimbrerskuet som udstiller. Anders Klint, der er indehaver, beskæftiger sig med alt indenfor dyrehegn, havehegn og naturpleje. Kimbrerskuet er derfor et oplagt sted for Anders Klint at komme i kontakt med kunder med udegående dyr.

Mere show og underholdning

Kimbrerskuet besøges hvert år af mellem 6.000 og 7.000 mennesker – en god blanding af fuldtidslandmænd, hobbylandmænd og byboere, der har interesse for at se, hvad der foregår på landet. Og her er det dyrene og maskinudstillerne, som trækker.

- Men publikum vil også gerne have både show og underholdning. Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet kåres, fortæller direktør Brian Otte, som håber at kunne skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet.

Bedømmelserne starter fredag klokken 9.00 og er udvidet med tre timer i forhold til tidligere. Det betyder, at aktiviteterne fortsætter helt til klokken 19.00 fredag aften, hvor der er show i ringen.

Malkekvæget vil stå for en stor del af programmet fredag, men også bedømmelse af kødkvæg vil foregå denne dag. Desuden bedømmes får og geder samt udstilling af kaniner.

Lørdag kører bedømmelserne hele dagen fra klokken 9.00 til 17.00, hvor det primært er kødkvæg og heste, der vises frem.

4H gennemfører børnedyrskue lørdag, ligesom skuet inviterer 5. klasser fra flere af de lokale skoler ind og besøge Kimbrerskuet fredag formiddag.

Læs også