Forrygende Kimbrer

5.500 mennesker besøgte Kimbrerskuet i Messecenter Vesthimmerland. Her gik alt op i en højere enhed, og arrangørerne kan se tilbage på et supergodt skue.

Legeområdet var et en stor succes. Alt gik op i en højere enhed ved årets Kimbrerskue.

- Det er gået supergodt. Vi kan næsten ikke få armene ned. Masser af dyr, masser af besøgende, tilfredse udstillere både på dyre- og maskinudstillersiden. Så det er vi bare utrolig taknemmelige for, sagde Brian Otte, som er direktør for Messecenter Vesthimmerland, der dannede rammerne om årets Kimbrerskuet. Et skue, som er arrangeret af Agri Nord og NF Plus.

Omkring 5.500 mennesker besøgte skuet.

Vejret spillede positivt med. Regnen fredag gjorde, at landmændene blev holdt væk fra markerne, mens tørvejret lørdag fik det hele til at gå op i en højere enhed, da hestene skulle bedømmes på udendørs baner.

Tilfredse udstillere

Brian Otte fik talt med mange tilfredse udstillere på maskin- og erhvervsudstillingen.

- Jeg var rundt at snakke med flere af dem lørdag, og generelt har de været godt tilfredse. Og faktisk nævnte flere af dem også, at de synes, der var mere travlt lørdag, end de plejer at have, siger Brian Otte og henviser til en traditionel mere stille lørdag.

- Flere af dem sagde, at de havde snakket med flere af deres landbrugskunder lørdag. Så jeg tror faktisk, at der var en del fra det professionelle erhverv om lørdagen også.

Lykkes med nye initiativer

Kimbrerskuet havde i år valgt at fokusere endnu mere på børnefamilierne. Blandt andet med en skattejagt og et legeområde med pedaltraktorer, småballer og hoppekøer. Mens 4H-gården, som ligger nabo til messecenteret havde åbnet op for besøgende lørdag.

- Skattejagten var et kæmpe hit. Vi havde poster rundt i hele området, og det var med til at trække både børn og deres forældre med rundt i alle hjørner af hallerne, fortæller Brian Otte.

Omkring 400 børn deltog i skattejagten.

- Legeområdet var godt besøgt, og så er det også mit indtryk, at mange lagde vejen forbi 4H, siger Brian Otte.

Nu skal der efterfølgende tælles op, hvor mange børn der har besøgt skuet, for at se, om man på det rene børne-besøgstal har kunnet se en effekt på de nye initiativer.

Lokalt skue har fået vokseværk

Kimbrerskuet har rødder langt tilbage og har siden 1989 været afholdt i Messecenter Vesthimmerland. Men skuets udbredelse er mere end pionererne havde regnet med. For tanken med Kimbrerskuet var at skabe et lokaltskue med udstillere fra Himmerland.

- Vi er i udgangspunktet et lokaltskue, der er forankret her i Himmerland, men hvis man ser ned over listen af udstillere, så kan man faktisk ikke se det. Kimbrerskuet er blevet et dyrskue, hvor der kommer gæster og udstillere fra nær og fjern, sagde skuets formand Ditte Hammershøj.

- Vi har besøg fra hele landet. Fra Vendsyssel, fra Thy, fra Midtjylland, fra Vestjylland, fra Østjylland, fra Sønderjylland, fra Fyn og fra Sjælland, sagde en stolt formand.

Kimbrerskuet havde i år fyldt rammerne totalt. Blandt andet med en rekordtilmelding af får på 115 styk, hvilket kun er fire færre end Landsskuet i sommers.

Antal tilmeldte malkekvæg og kødkvæg var i år på højde med tidligere rekordår, mens også mange heste og kaniner fyldte rammerne.

- Hvis man ser på hvor mange dyr, der er her i dag, så er vi faktisk det lokalskue i landet, der har den største dyreudstilling, og det synes jeg godt, vi kan være stolte af, sagde Ditte Hammershøj.

Læs også