Dyrskue med landets største udendørs maskinudstilling

Roskilde Dyrskue kunne over en måned før dyrskuet melde alt udsolgt på standområdet på hele Dyrskuepladsen.

- Den store tilslutning er med til at fastholde maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue som Danmarks største udendørs maskinudstilling, påpeger Niels Mathiasen, der er salgskoordinator i Roskilde Dyrskue. Foto: Jesper Hallgren

Der har vanen tro været stor interesse for at booke stand på Dyrskuepladsen under Roskilde Dyrskue, og allerede en måned inden skuet, kunne Roskilde Dyrskue melde alt udsolgt på standområdet.

Det gælder både maskinudstillere, erhvervsudstillere, madboder og i Spisekammeret – og det til trods for en udvidelse med 15 udendørsstande i Spisekammeret.

Sammenlagt vil der være over 450 stande på Dyrskuepladsen, hvoraf alene maskinudstillingen breder sig over mere end 65.000 kvadratmeter.

- Vi er meget glade over den overvældende interesse, som virksomheder og udstillere har vist, lyder det fra Niels Mathiasen, der er salgskoordinator i Roskilde Dyrskue.

- Den store tilslutning er med til at fastholde maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue som Danmarks største udendørs maskinudstilling, påpeger han.

Udvidet område

Op til dyrskuet for to år siden blev der foretaget en større udvidelse af maskinområdet på Dyrskuepladsen. I samarbejde med Roskilde Kommune blev der fjernet hegn, fældet træer og lavet stier, så det daværende udstillingsområde blev udvidet med knap 7.000 kvadratmeter.

- Med den udvidelse, vi foretog i 2022, kom området op på knap 63.000 kvadratmeter, og sidste år blev området så udvidet med yderligere 2.000 kvadratmeter, så maskinudstillingen kom op på de 65.000 kvadratmeter, forklarer Niels Mathiasen og oplyser, at udstillerlisten på området tæller næsten 180 firmaer.

Udstillingen vil omfatte alt fra traktorer og høstmaskiner til avancerede landbrugsmaskiner og robotter, som i dag gør en stor og afgørende forskel i landbruget.

Foruden landbrugsmaskiner er der også stor tilslutning fra leverandører med skovbrugs- og entreprenørmaskiner, have- og parkmaskiner, samt landbrugsbygninger, inventar og byggematerialer.

- Maskinudstillingen giver landmænd, entreprenører og andre i branchen en unik mulighed for at se de seneste teknologiske fremskridt og mulighed for netværk og vidensdeling, slutter Niels Mathiasen.

Højeste udstillerareal

Det har tidligere været fremført, at Roskilde Dyrskue tilbage i 1988 havde en maskinudstilling på hele 72.000 kvadratmeter, der gennem mange år blev betegnet som rekord. Det er dog ikke tilfældet længere.

- At man dengang kom frem til 72.000 kvadratmeter skyldes, at man på daværende tidspunkt regnede veje og stierne med til udstillingsområdet. Det har vi ikke gjort siden 1992, hvor kun selve udstillingsområderne er blevet medregnet, forklarer Niels Mathiasen.

Både i 2023-skuet og igen i år er udstillingsarealet på maskinområdet på over 65.000 kvadratmeter, og det er det højeste i dyrskuets historie.

/ jhal

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 89 artikler om Dyrskuer 2024

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

For første gang på Hjørring Dyrskue: Udstiller racen Grævlingehoved Texel

I 2022 gik to danske fåreavlere sammen om at importere de første Texel-får af typen Grævlingehoved. En variant, som har været kendt i Irland, Holland og England, men for første gang nogensinde kan den nu opleves på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler klar til Landsskuet: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen. Nu er han klar til at udstille sine køer på Landsskuet.

Lely Milk Trolley ruller ind på dyrskuepladsen

På Hjørring Dyrskue vil Lely Center Herrup vise deres nyeste produkt – en Lely Milk Trolley.