Store udfordringer i rekordskuet har medført flere tiltag

Roskilde Dyrskuet har foretaget flere tiltag efter evalueringen af 2023-skuet med næsten 114.000 besøgende.

Køerne til blandt andet madboderne på Dyrskuepladsen var ind imellem lange, og der kommer derfor endnu flere spisesteder på skuet i år. Foto: Jesper Hallgren

Besøgstallet for Roskilde Dyrskue nåede historiske højder i 2023. I løbet af de tre dyrskuedage gik hele 113.732 personer gennem indgangene til skuet.

Dermed blev den tidligere publikumsrekord fra 50-års jubilæumsskuet i 2019 overgået med godt 700. De rekordmange gæster skabte dog ikke udelukkende glæde. Det store rykind resulterede nemlig også i massive udfordringer både indenfor og udenfor Dyrskuepladsen.

Især om lørdagen, hvor mere end 51.000 gæster besøgte skuet, var der lange kødannelser på vejene omkring Roskilde, ligesom der også var lange køer til både madboderne og toiletterne.

Der har naturligvis været fokus på de udfordringer, der opstod om lørdagen, da Roskilde Dyrskue allerede i efteråret tog hul på den evaluering, der hvert år holdes efter skuet.

Parkeringsareal er udvidet

Camilla Dupont, direktør for Roskilde Dyrskue, påpeger, at det er et stort logistisk arbejde at få så mange gæster ind på pladsen på kort tid.

- Vi er ikke herre over trafikken omkring Roskilde, og tilkørselsforholdene er desværre ikke konstrueret til, at så mange mennesker på samme tid kommer i bil til Dyrskuepladsen.

Dyrskuedirektøren har løbende haft møder med kommunen, Vejdirektoratet, Politiet og Politihjemmeværnet, og alle parter håber selvfølgelig, at trafikken i år kommer til at glide bedre end i fjor.

En af ændringer er, at gæster fra Københavnssiden allerede vil blive opfordret til at køre af motorvejen et stykke før Roskilde.

Omkring Dyrskuepladsen er der også foretaget tiltag, der skal give dyrskuegæsterne en bedre oplevelse. Parkeringsarealet er således blevet endnu større, ligesom udvidelse af indgange betyder, at gæsterne hurtigere kan komme ind på pladsen.

Flere toiletter og madboder

- Inde på Dyrskuepladsen er der også opsat endnu flere toiletter, og der er også flere madboder, så vi håber, køerne ikke bliver urimelig lange, lyder det fra Camilla Dupont.

Hun oplyser, at der blandt andet er blevet gjort plads til et nyt streetfood-område med ni nye madboder og en isbod, og fødevareudstillingen i Spisekammeret er udvidet med udendørs stande.

På roskildedyrskue.dk gøres også opmærksom på, at der være travlhed på veje og ved indgangene.

Lørdag indtil klokken cirka 14 er der klart flest mennesker på pladsen. Så har I mulighed for det, så kom inden middag, og gerne før klokken 9.30, lyder opfordringen fra dyrskuet.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 89 artikler om Dyrskuer 2024

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

For første gang på Hjørring Dyrskue: Udstiller racen Grævlingehoved Texel

I 2022 gik to danske fåreavlere sammen om at importere de første Texel-får af typen Grævlingehoved. En variant, som har været kendt i Irland, Holland og England, men for første gang nogensinde kan den nu opleves på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler klar til Landsskuet: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen. Nu er han klar til at udstille sine køer på Landsskuet.

Lely Milk Trolley ruller ind på dyrskuepladsen

På Hjørring Dyrskue vil Lely Center Herrup vise deres nyeste produkt – en Lely Milk Trolley.