Her kan man potentielt omsætte for mere på vin end på planteavl
Frederiksdal Kirsebærvin er de eneste i hele verden, der fremstiller vin efter samme principper som druevin. Og priserne regner ned over den danske vinproducent.

I Frederiksdals gamle kostald har godsejer Harald Krabbe indrettet verdens største – og eneste – vineri, der laver vin efter samme principper som fransk druevin. Foto: Bøje Østerlund
År to efter at have ryddet en 30 år gammel kirsebærplantage er det som at dyrke sukkerroer i jomfrueligt jord.
- Vi har da fjernet et par rødder hist og her, men ellers er marken ren og bekvem. Der ligger nogle stumper flis i jorden, som hurtigt omsættes, og jeg forventer ikke særlige problemer med optagning af roerne her, fortæller driftsleder Christian Hellesøe.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her