bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Generationsskifte i vinterhveden

Gamle sorter bliver afløst af nye i vinterhveden. Især vinterhvedesorterne Kvium og Heerup kan være relevante at vælge til efteråret, lyder det fra DLG-underdirektør.

Laver grøngødning til øko-grøntsager

Tirsdag var Arresøgaard Maskinstation rundt med slåmaskinen i det nordsjællandske for at lave grøngødning til en økologisk grøntsagsavler.

Danske kartoffelavlere truet på eksistensen

Flere hundrede til stormøde mandag middag om Dansk Kartoffelproduktion. Manglende dispensation til at bruge midlet Reglone, truer produktionen.

Muligt comeback for hvid lupin

Tyske forsøg tyder på væsentlige fordele ved dyrkning af hvid lupin frem for den mest anvendte herhjemme – smalbladet lupin.

Øget interesse for dyrkning af lupin

Lupiner er en overset proteinafgrøde, mener økologikonsulent Diana Boysen Poulsen, som fredag var med, da 80 deltagere fik mulighed for at øge deres viden om lupindyrkning hos Clausen Agro ved Vojens.

Lupin tåler tørke bedre end hestebønner og ærter

Flere tiltag er i gang, for at opnå større viden inden for dyrkning af lupin. At lupin er mere tørketolerant end hestebønner og ærter, er allerede kendt viden og skal ifølge chefkonsulent hos Seges, udnyttes.

Landbrugsstyrelsen skærper reglerne for kontrol af flyvehavre

Fra 1. juli 2020 træder en ny flyvehavrebekendtgørelse i kraft, og Landbrugsstyrelsen indfører nye regler i forbindelse med kontrol af flyvehavre.

Frøhøsten starter her i weekenden

- Engrapgræs og bakkesvingel forventer vi at se de første skårlægninger af hen mod den forestående weekend, lyder vurderingen tirsdag middag fra Bent Svendsen, frøavlskonsulent hos DSV på Sjælland og Lolland-Falster.

Vårbyg hæmmet efter græs

Der vurderes at være tale om en forgiftning fra stoffer udskilt ved omsætning af græsset

Bedømmelse af nye hvedesorters gulrustmodtagelighed

Aarhus Universitet har undersøgt ti nyere hvedesorters modtagelighed for tre gulrustracer.

Holtegaard har haft ærter i de sidste 15 år

- Konsumærter er en fantastisk afgrøde, som giver nogle gode betingelser for de efterfølgende afgrøder, udtaler Knud Erik Clausen. Han driver sammen med hustruen Hanne og sønnen Christian de godt 400 ha, der ligger i et I/S.

Nu starter høsten af konsumærter på Lolland-Falster

Med en markedsandel på omkring to tredjedele er Strube den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland Falster. Selv om såningen først lige er afsluttet her medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.

Vil øge efterspørgslen på dansk maltbyg med 50 procent

Brancheorganisationen Dakofo holdt i fredags sin udskudte generalforsamling online. I beretningerne blev omtalt både forsyningen med protein og afsætning af maltbyg. Bæredygtighed og klima var gennemgående ord.

Bedste bestøvning i mange år

Vejret i juni har nærmest været optimalt for et godt grundlag for frøudbytterne, lyder det fra DSV-avlschef Carsten H. Jørgensen.