bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Økologiske forårsmøder rykker ind på skærmen

Ny viden og inspiration til arbejdet med økologisk landbrug skal ikke stoppes af corona-situationen. Derfor afholder Seges Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi sammen en række gratis webinarer for landmænd.

Forskere vil arbejde sammen om avanceret robot-intelligens til landbruget

Et internationalt team bestående af fem universiteter og tre førende industrivirksomheder vil transformere sundheds-, fødevare- og landbrugsteknologi via kunstig intelligens til brug i moderne og fremtidige robotter.

Tromlen bevarer fugten omkring kernen

Netop i år kan det være en fordel at tromle jorden efter såning. Men kun på lerjord og kun, hvis der er lovet tørvejr mindst en uge frem.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Tænk på at forebygge herbicidresistens i vårsæd

Især ukrudt som fuglegræs og kamille kan udvikle resistens mod bestemte ukrudtsmidler og dermed blive vanskelige at bekæmpe. - Gå efter at blande flere midler med forskellig virkningsklasse, lyder rådet.

Tænk allerede nu på svampesprøjtning i roerne

- For at styre sygdommene i roerne tilfredsstillende er det bedst at være på forkant med udviklingen, understreger Jesper Kystgaard, BASF, som fremhæver Opera som bedste middel til to splitsprøjtninger.

Tysklands transitforbud skaber fornyet bekymring

Det tyske transitforbud, som medfører, at sæsonarbejdere generelt ikke må rejse gennem landet til Danmark, skaber panderynker hos flere landbrug. Blandt andet hos Torup Bakkegård & Orelund ved Assens, som er afhængig af at få 45 udenlandske medarbejdere i begyndelsen af maj.

Gentænk din strategi for etablering af vårsæd

De rekordhøje nedbørsmængder har forhindret vinterpløjning af lerjord mange steder - og jorden er stadig for våd til bearbejdning. Etableringsstrategien for vårsæd bør derfor ifølge Seges gentænkes.

Fuld gang i markarbejdet

Endelig er der kommet rigtigt gang i våretableringen på Kragerup Gods på Vestsjælland. Alle mand er i sving, og hotellets ansatte hjælper med at samle sten.

Våde marker øger risiko for fastkørsel og mudder på landevejene

Efter nogle ekstremt våde måneder i januar og februar er landmændene endelig kommet ud i marken for at sprede gylle. Markerne er i år langt mere våde end normalt. Det vil øge risikoen for mudder på vejene og for at køre fast. Det kan resultere i alvorlige ulykker, oplyser Topdanmark.

70 procent færre jordbrugsbedrifter på 40 år

Siden 1979 er antallet af bedrifter med jordbrug - landbrug og gartneri - blevet reduceret med 70 procent fra 111.000 til 34.000, oplyser Danmarks Statistik. Det svarer til, at der hvert år er blevet 2,9 procent færre bedrifter sammenlignet med året før.

Landbrugsstyrelsen ændrer i paragraf 3-regler

Nu kan man alligevel søge om tilskud til etablering af efterafgrøder på marker registreret som paragraf 3, hvilket glæder Bæredygtigt Landbrug.