bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Køber kalkspredernes flagskib og graduerer tildelingen

Planteavler Søren Beck, Majbøl på Als går ikke på kompromis i marken. Han har fokus på jordforbedring og mener, at opkalkning af markerne giver gode resultater. Søren Beck har derfor valgt at købe en topmoderne kalkspreder og tilbyder andre planteavlere den optimale løsning. Det sker blandt andet i et samarbejde med korn- og foderstofselskabet Brødr. Ewers A/S.

Gødskning af vintersæd tilladt – men vent lidt

Siden lørdag har det været tilladt at udbringe gødning. Men vent til jordtemperaturen er vedblivende over fem grader, råder konsulent.

Lad dronen tælle majs

Droner kan hjælpe med at spotte majsmarker, hvor planteantallet ikke er som planlagt, og være med til at vurdere tørstof og protein.

Markforsøg styrker rådgivningen

Hos VKST er der fokus på, hvad der sker i marken. Der kan være store landsforskelle. Derfor er der forsøgsstation i både Ringsted og Holeby.

Bestil hellere nu fremfor at vente på nyt middel

Balaya har klaret sig godt i markforsøg, men bestil hellere i god tid og få en prisfordel på et af de andre midler, anbefaler Jens Ole Pedersen, planteavlschef hos VKST.

Champagne til rajgræs-mestrene

De sidste fire år har DSV’s rajgræsavlere haft bedre udbytter end konkurrenterne. Det er blevet fejret på avlermøderne.

Vælg det såsystem du er dygtigst til

Om udbyttet stiger, når der pløjes, eller om der skal benyttes enkornssåning, afhænger altid af arealet og den landmand, der udfører arbejdet. Planteavlskonsulent gav, til Patriotisk Selskabs årlige Planteavlskonference, sit bud på, hvordan udbytterne optimeres.

Planteavlerne løfter resultatet markant

Det gennemsnitlige udbytte pr. hektar steg med cirka 1.000 kroner for danske planteavlere i 2019 sammenlignet med tørkeåret 2018, viser nye tal. Det var med til at forbedre planteavlernes resultat efter finansiering til cirka en halv million kroner.

Fem års fødselsdag fejres med Faunastriber på flaske

Faunastriber er et frivilligt projekt, hvor landmænd og jordejere får sået grønne striber ved markerne, til gavn for insekter, fugle og pattedyr. I hele 2020 fejres Faunastribernes fødselsdag. Der er blandt andet blevet brygget en Faunastribe-øl, som kommer de landmænd til gode, der får sået Faunastriber i 2020.

Fokus på fosfor

Management er alfa og omega for succesfuld dyrkning, fastslår VKST på tirsdagens vinterfaglige møde på Landbrugsskolen Sjælland ved Roskilde.

John Deere indleder samarbejde med dansk tech-selskab om insekter

Danske FaunaPhotonics, som står bag en sensor, der automatisk registrerer flyvende insekter i marken, har indgået et samarbejde med verdens største producent af landbrugsmaskiner, John Deere.