Dyk ned i vores øvrige 2530 artikler om planter

Det er ikke blevet nemmere at vælge sukkerroesorter

- Efter markedet for sukkerroefrø blev gjort mere frit i 2019, er det blevet svært at sammenligne sorterne prismæssigt med forskellige frøpriser hos de enkelte udbydere, påpeger planteavlskonsulent Charlotte Hansen, VKST.

- Det nytter ikke med 100 hestekræfter mere

Ændringer i klimaet stiller nye krav til, hvordan man behandler sin jord. Og man kan ikke vinde kampen med større traktorer, mener planteavlsrådgivere i Velas.

Bliv klogere på fremtidens planteavl

Agrovi inviterer den 12. april indenfor i Vejle til konference om fremtidens planteavl. Her kan man blive klogere på, hvordan man som landmand ruster sig til fremtidens krav.

- Vi vil gerne vise, at vi ikke bare sælger en klump jern på hjul

Produkterne, Samson Agrolize forhandler, hænger i høj grad sammen med aktuelle emner i samfundsdedatten, og derfor var der andet end øl og pølser på menuen, da den danske Samson-forhandler holdt Åbent Hus torsdag.

Benco scorer hattrick i landsforsøg

De nyligt offentliggjorte resultater for majs i landsforsøgene viser, at majssorten Benco for tredje år i træk har det højeste NEL20-udbytte.

Jorden bærer bedre hos Bimpel

Hos Bimpel i Tønder er næsten alle kartofler bjærget. Bedriften er pløjefri og etablerer kartoflerne uden dyb jordbearbejdning. Så det var først, da grundvandet nåede jordens overflade, at føret gjorde det umuligt at fortsætte høsten.

Skal undgå at drukne i efterafgrøder

Klima og miljø og deraf følgende restriktioner og handlinger var blandt hovedemnerne, da Landbrug & Fødevarer holdt regionalt planteavlsmøde hos Centrovice.

Maskinomkostningerne på Vindbylund er stort set som for 30 år siden

Bankerne burde være mere seriøse, når det kommer til planteavlen hos deres kunder, mener Carl Johan Schultz. Med en ny maskinanalyse i hånden har han selv fået en bevidsthed om, hvordan Vindbylund klarer sig på maskinomkostningerne. Og resultatet har overrasket ham.

- Vi er først på røven, når Fendt 900’eren skal frem

De kronjyske juletræer slap nådigt for tørkeskader tidligere på året. Til gengæld sluttede sæsonen med masser af mudder at fedte rundt i. En udfordring, man dog har taget med ophøjet ro hos Haslundkær Maskinstation.

Udnyt de digitale muligheder for kvælstofbestemmelse

I rapsavlen er kvælstofoptaget før vinteren en vigtig markør for forårets gødningstildeling, dog er risikoen for at få en upræcis aflæsning i marken stor med brug af de traditionelle metoder. Med satellitværktøjer og præcisionsprogrammer kan du aflæse kvælstofniveauet på det helt rigtige tidspunkt, og på den måde regulere kvælstofforbruget i dine rapsmarker.

Mere fra L-MedieHus

Køb abonnement på Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser

Aviser

Abonner på dagbladet Effektivt Landbrug eller en af vores lokale ugeaviser.

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted

App

Download vores app, Landkiosken, så har du alle vores digitale medier og nyheder samlet ét sted.

Få overblik over vores nyhedsbreve

Nyhedsbreve

Tilmeld dig et af vores nyhedsbreve, og få landbrugets vigtigste nyheder direkte i indbakken.

Følg os på de sociale medier

Sociale medier

Vi er på Facebook, LinkedIn og Instagram. Følg os og få alle landbrugets vigtigste nyheder direkte i dit feed.