bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Angreb af majshalvmøl på Fyn

Angrebene er mere udbredte end i 2014, hvor majshalvmøl blev et stort problem. - Der bør holdes øje, lyder anbefalingen.

Tørken nedsætter behovet for bor i afgrøderne

Der er mest risiko for bormangel efter meget regn i følsomme afgrøder på sandjord med højt reaktionstal.

Sådan får du flere bestøvende insekter i græsmarken uden udbyttetab  

Ifølge ny forskning fra Aarhus Universitet er det muligt både at sikre et højt og stabilt udbytte samt øge biodiversiteten og antallet af bestøvende insekter på græsmarker med den rette miks af forskellige plantearter og en tilpasset slætstrategi.

Fokus på det gode håndværk i majsmarken

Landbo Limfjord inviterer til majsdemo torsdag den 24. september.

Lovkrav om miljøledelse kan blive en gevinst

Lovkrav er typisk ikke noget, landmænd ønsker mere af. Miljøteamet hos rådgivningsvirksomheden Sagro ser dog muligheder i det miljøledelsessystem, der snart bliver lovpligtigt.

Planter kan måske bytte pesticider med hinanden

Det kræver en hel del ressourcer for en plante at producere kemiske forsvarsstoffer. - Hvis afgrøder kan optage stoffer, der er dannet af andre planter, så kan de selv bruge ressourcerne på for eksempel at skabe et større udbytte til landmanden, lyder det fra Aarhus Universitet.

Mateno Duo kan få styr på væselhale

- Jeg vil have min rødsvingel-udlægsmark helt fri for græsukrudt, siger Karsten Jensen, der nu i flere år med tilfredshed har afprøvet det nye herbicid Mateno Duo i praksis.

Dette kan blive den nye standard for ukrudtsprøjtning i efteråret

En lav dosering af Mateno Duo og prosulfocarb ligger prismæssigt på samme niveau som den mangeårige løsning med Boxer+DFF, er meldingen fra planteavler Karsten Jensen vinterhvedemark i mandags.

Drænvand giver mere vand i vandingssæsonen

Firmaet Scanregn har gennem årene set et stigende behov for vandingsvand fra andre kilder end grundvandet. På Orenæs Gods på Falster benytter de med succes det drænvand der ellers var endt i havet til vanding af markerne.

Nye landsdækkende forårs- og sommerkort

Skal MAN søge nyt tilsagn til Pleje af græs- og naturarealer eller Økologisk Arealtilskud, kan MAN nu finde landsdækkende luftfotos fra forår og sommer 2020 i Internet Markkort (IMK) i Tast selv-service.

Seges-opjustering bekræfter, at vi har en sag

- Ny opjustering fra Seges på landmændenes tab på efterafgrøder underbygger hvorfor vor sag skal vindes, siger formanden for Agerskovgruppen Jens Peter Aggesen, der mener, at tabene er fortvivlende uoverskuelige, og at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet.

FJ-Agro markedsfører nu alle sine vandingsmaskiner under navnet FJ

Hos Fj-Agro ændrer man nu produktnavnet Donslund til FJ. Firmaet producerer 140 vandingsmaskiner til sæson 2021.

Sådan laver du din egen sortsblanding i vinterhvede

Dyrkning af sortsblandinger øger afgrødens robusthed overfor sygdomme sammenlignet med dyrkning af de rene sorter.

Crowdfunding

Siden 2017 har små bidrag fra mange kunne realisere virksomheder, der ellers ikke har haft den økonomiske startkapital.