Brexit-tango sendte renterne i limbo

Renterne gik op og ned på obligationsmarkederne onsdag, hvor det føg frem og tilbage med meldinger om de igangværende brexitforhandlinger mellem Storbritannien og EU.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte onsdag i minus 0,38 pct., hvilket var en stigning på 3 basispoint sammenlignet med tirsdag. I løbet af onsdagen var renten nede at kysse minus 0,43 pct.

Onsdag formiddag forlød det ifølge Bloomberg News fra kilder i EU, at de nuværende forhandlinger var gået i stå.

Senere lød det fra et irsk medie, at det nordirske parti DUP, der flere gange har stemt aftaler ned i det britiske parlament, nu havde nikket ja til et udkast. Det blev dog hurtigt afvist af partiets leder, Arlene Foster.

Ud over brexit-temaet havde investorerne flere nøgletal at tygge på. Inflationen i eurozonen steg i september 0,8 pct. på årsbasis, viste en endelig opgørelse fra Eurostat.

Dermed er inflationen fortsat langt fra målet hos Den Europæiske Centralbank, der sigter efter en inflation tæt på 2 pct.

Det var også baggrunden for, at ECB i september satte ekstra turbo på sin pengepolitik ved at sætte renten ned og genstarte et månedligt milliardopkøb af obligationer.

Fra det amerikanske viste detailsalget et overraskende fald på 0,3 pct. i september, hvilket kom bag på økonomerne, der ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,3 pct.

Onsdag aften bliver rapporten Beige Book desuden udgivet. Den vejrer stemningen i de regionale distrikter af den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Læs også