Dollar fastholder styrkelse efter milde handelston: Dollar fastholder styrkelse efter milde handelstonerValuta

Dollar viser fortsat muskler i torsdagens valutamarked under indtryk af en lidt bedre stemning i handelsforhandlingerne mellem Kina og USA.

Nyhedsbureauet Reuters kunne torsdag berette, at det kinesiske handelsministerium har udtalt, at forhandlingerne mellem Beijing og Washington er tætte, og at der er forberedelse til fremskridt i forhandlingerne i oktober.

Udviklingen i forhandlingerne opvejer bekymringer over udsigten til en rigsretssag mod den amerikanske præsident, Donald Trump

Torsdag middag er dollar styrket til 1,0934 dollar per euro fra 1,0960 dollar torsdag morgen og 1,0955 dollar onsdag eftermiddag. Og over for yen ligger dollar fortsat styrket i 107,60 yen, som også var niveauet onsdag eftermiddag.

I forhold til yen er dollar belastet af, at den japanske centralbank, Bank of Japan, for fjerde gang på seks uger har reduceret sit opkøb af japanske obligationer med fem til ti års løbetid. Det rapporterer Bloomberg News.

I London er parlamentet tilbage i Westminster, hvorfra medlemmerne genoptager kritikken af og angrebene på premierminister Boris Johnsons brexit-planer. Det belaster pund, og torsdag middag koster pund 1,2345 dollar mod 1,2375 dollar torsdag morgen og 1,2380 dollar onsdag eftermiddag.

Styrkelsen af dollar ses også i sammenhæng med, at amerikanske selskaber sidst på måneden ønsker at købe op i valutaen af skattemæssige grunde. Chefanalytiker Martin Enlund i Nordea siger til Bloomberg News, at dollar gennem de seneste to år er styrket over for schweizerfranc, canadiske dollar og yen i otte ud af ti kvartalsafslutninger.

Læs også