bannerPos

Aktier: DSV og Genmab tog største dukkert på rød dag

AF: RITZAU FINANS

10-09-2019 17:25

Aktier som Ambu, Pandora og Rockwool, der har været skidt kørende i år, endte tirsdag i toppen af det danske marked, mens DSV og Genmab, som omvendt har klaret sig godt, endte i bunden.

Ifølge Martin Munk, senioraktiehandler i Jyske Bank, skyldtes det en rotation på markedet, hvor markedsdeltagerne smed de velperformende aktier og erstattede dem med aktier, der ikke har klaret sig så godt.

Det var meget udtalt på det danske marked tirsdag, og da nogle af de aktier, der i år har klaret sig godt, vægter tungt i det danske indeks, faldt det danske indeks mere end de ledende ude i Europa.

C25-indekset satte sig 1,5 pct. til 1132,10, mens de tre største indeks i Europa ved dansk lukketid lå mellem uændret og plus 0,3 pct.

Rockwool steg tirsdag 2,7 pct. til 1418 kr. Pandroa steg 2,8 pct. til 314,70 kr., mens Ambu strålede i toppen efter en stigning på 4,1 pct. til 118,70 kr. Alle uden selskabsspecifikt nyt.

Bankaktierne, der har været i modvind det meste af året, revancherede sig også, hvilket gjorde sig gældende på tværs af Europa.

I C25 steg Jyske Bank 2,3 pct. til 210 kr., mens Danske Bank steg 1,6 pct. til 101,10 kr. Sidstnævnte steg mandag mere end 9 pct.

Uden for C25 steg Nordea 2,2 pct. til 48,27 kr. Banken kunne melde om en omrokering på ledelsesgangen. Sydbank steg 1,9 pct. til 103,60 kr.

FALD TIL ÅRETS HØJDESPRINGERE

Der var tirsdag analysenyt til de to høreapparatselskabet i C25, Demant og GN.

Demant faldt 0,9 pct. til 193,95 kr. trods en hævet anbefaling fra finanshuset Jefferies. Anbefalingen lyder nu på "køb" mod tidligere "hold", og finanshuset har også sat kursmålet op, så det nu er på 250 kr. mod før 210 kr.

GN faldt mere - 2,8 pct. til 276,20 kr. - efter at have fået ørerne i analytiker-maskinen.

Jefferies' analytiker Kit Lee satte både anbefaling og kursmål ned. Anbefalingen røg ned til "underperform" fra "køb", og kursmålet sættes ned til 250 kr. fra 365 kr., viser data fra Bloomberg News.

DSV led også under skidt nyt fra analysefronten. DSV-aktien har fået indledt dækning af amerikanske Bernstein med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 550 kr.

DSV-aktien faldt tirsdag 4,8 pct. til 653 kr. Aktien er dog steget mere end 50 pct. i år.

Genmab gjorde DSV selskab i bunden af C25. Aktien faldt 4,6 pct. til 1328 kr. efter at være steget mere end 24 pct. i år.

TRYG TRODSEDE POSITIV SEKTORSTEMNING

Tryg-aktien endte også i den tunge ende med et fald på 3,6 pct. til 198,30 kr. Dermed trodsede selskabet den generelle tendens blandt forsikringsaktierne i Europa, som overvejende havde det godt.

Omsætningen i Tryg var 70 pct. over det gennemsnitlige 20 dages gennemsnit ifølge Bloomberg. Kollegaen Topdanmark faldt kun omkring det halve - 1,45 pct. - til 336,40 kr.

Bernstein har løftet anbefalingen af Carlsberg og har nu den neutrale anbefaling "market perform" mod før "underperform".

Bryan Garnier har desuden banket kursmålet op for bryggeriet til 1180 kr. - det højeste blandt de analytikere, der rapporterer til Bloomberg News - fra 1060 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Bryggeriaktien faldt alligevel 2,1 pct. til 994 kr. I år er aktien steget mere end 43 pct.

Den europæiske forsyningssektor har foreløbigt haft et særdeles godt aktieår, og det rejser spørgsmål om, hvilke aktier der kan fortsætte med at overpræstere herfra, mener UBS.

UBS maner derfor til forsigtighed i forhold til aktier som Ørsted, som får anbefalingen "neutral". Ørsted faldt 0,8 pct. til 645,60 kr., men er siden nytår fortsat steget tæt på 50 pct.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next