Aktier: Genmab sank i rødt indeks

Et lille plus fra morgenstunden til de danske eliteaktier blev i løbet af handelsdagen udvisket, og status ved dansk lukketid onsdag var et samlet fald til C25-indekset på 0,4 pct. til 1128,52, hvor Genmab og GN var med til at tynge indekset.

Også Lundbeck blandede sig i bunden af indekset, og mens faldene til medicinalaktien og GN skete uden umiddelbart bagvedliggende aktienyt, så var det for Genmabs vedkommende en sænket anbefaling fra norske DNB, der spillede ind.

DNB sænkede onsdag sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet blev løftet til 1685 kr. fra 1630 kr.

Det fik på dagen aktien til at bakke med 2,1 pct. til 1545 kr.

- Aktien har ellers haft en god periode, men den norske bank nedjusterede den her til morgen, og så er ASH-konferencen også overstået meget som forventet, vil jeg sige, men der var måske nogle, der havde sat næsen op efter mere. Så den er en af synderne i C25, vurderer Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Generelt var handelsbilledet onsdag præget af, at markedsdeltagerne afventer udfaldet af en række makroøkonomiske begivenheder.

- Overordnet set er det et lidt afventende marked op til nogle vigtige begivenheder, dels Federal Reserve-mødet onsdag aften, ECB-mødet torsdag, og der er også valg i Storbritannien torsdag. Derudover er der deadline i forhold til amerikanske tariffer på kinesiske varer søndag, så der er mange ting, som overordnet set præger markederne i de kommende dage, siger Martin Munk.

ANALYTIKERE RETTEDE TIL

Onsdag var der en række analyseændringer, som markedsdeltagerne kunne tage bestik af.

Carnegie hævede sit kursmål for en aktie i Novozymes til 290 kr. fra 240 kr. Kursmålet er dog stadig et godt stykke under den aktuelle kurs. Anbefalingen lyder fortsat "sælg".

Novozymes-aktien faldt 1,6 pct. til 324 kr.

Commerzbank indledte dækning af aktien i Ørsted med en købsanbefaling og et kursmål på 770 kr.

Aktien i Ørsted steg 1,7 pct. til 654,40 kr. og endte dermed øverst i C25-indekset.

JPMorgan indledte dækning af Maersk Drilling med anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 522 kr.

Maersk Drilling-aktien steg 0,4 pct. til 414,60 kr.

Den svenske storbank SEB kiggede nærmere på aktierne i Spar Nord og Sydbank og fandt anledning til at løfte sine anbefalinger.

SEB løftede anbefalingen af aktien i Sydbank til "hold" fra "sælg", mens kursmålet blev løftet til 134 kr. fra 125 kr.

Anbefalingen af aktien i Spar Nord blev ligeledes løftet til "hold" fra "sælg" af SEB, der samtidig opjusterede kursmålet til 62 kr. fra 58 kr.

En aktie i Sydbank endte 0,5 pct. højere til 133,20 kr.

En aktie i Spar Nord kostede ved lukketid onsdag 61,40 kr. efter en stigning på 0,2 pct.

REGNSKABER FRA SIDEPAPIRERNE

Uden for C25-indekset meldte Rias og Agat Ejendomme sig onsdag på banen med regnskaber.

Rias, der laver plastmaterialer til blandt andet byggeriet og industrien, kom ud af 2018/19 med fremgang på såvel top- som bundlinjen.

Omsætningen steg til 285 mio. kr. fra 275 mio. kr., mens resultatet efter skat blev et overskud på 7,3 mio. kr. mod 6,7 mio. kr. i 2017/18.

Salget i byggedivisionen steg med lidt over 12 mio. kr., mens salget i industridivision faldt med 2 mio. kr.

Selskabets aktie endte dagen 1,8 pct. højere til 450 kr.

Agat Ejendomme fastholdt med sit regnskab forventningerne om et resultat før skat på mellem 0 og 10 mio. kr. for regnskabsåret 2019/20, selv om årets første ni måneder har budt på et underskud på 24,0 mio. kr.

Agat-aktien steg 6,4 pct. til 3,67 kr.

Tilbage i eliteindekset kom Danske Bank også i fokus, da Finanstilsynet har fundet kritisable forhold i bankens markedsovervågning og systemunderstøttelse.

- Finanstilsynet har fundet omfattende og væsentlige mangler i bankens markedsovervågning og systemunderstøttelse, som er kritisable, og som fører til tilsynsreaktioner, skrev tilsynet blandt andet.

Danske Bank-aktien steg 0,8 pct. til 97,42 kr.

Læs også