bannerPos

Mandagens aktier: Genmab undveg nedtur udløst af uro i Hongkong

ritzau Finans

12-08-2019 21:23

Mens rygklap fra analytikere skubbede Novo Nordisk og Genmab i vejret mandag, så sivede hovedparten af de øvrige C25-selskaber på grund af uro i Hongkong.

Det hjemlige C25-indeks, der ellers var åbnet ganske pænt, endte i et minus på 0,7 pct. til 1104,30. Vendingen kom omkring klokken 10, hvor lufthavnen i Hongkong blev lukket helt ned på grund af demonstrationer.

- Vi har haft lidt udsving i markedet. Geopolitik spiller igen en rolle, og Hongkong er i dag epicentrum. Lufthavnen er lukket, og der er demonstrationer, som nu går ind i den tiende uge, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Herhjemme var der fald i 20 ud af de 25 danske eliteaktier.

Værst gik det Pandora, der tabte 4,2 pct. til 231,70 kr. Handelsbanken genoptog ellers dækning af Pandora-aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 300 kr. Herudover var der umiddelbart ikke nyt fremme om smykkekoncernen.

Det var der heller ikke om flere af de øvrige tabere. Novozymes, der klarede sig næstværst med et fald på 3,8 pct. til 280,40 kr., kom dog med et skuffende regnskab torsdag i sidste uge.

GENMAB OG NOVO LØFTES

I toppen af det danske marked steg Genmab 0,4 pct. til 1275,50 kr. efter hele tre positive anbefalinger. Morgan Stanley indledte dækning med anbefalingen "overvægt", og et kursmål på 2018 kr. Guggenheim Securities indledte dækning af Genmab med anbefalingen "køb" og et kursmål på 1529 kr, og RBC føjede Genmab til listen over dækkede aktier med anbefalingen "outperform" og ligeledes et kursmål på 1529 kr.

Helt så opløftende var børshusenes justeringer af Novo Nordisk ikke, men en række små kursmålsløft medvirkede alligevel til at Novo-aktien steg mest i C25 med 0,7 pct. til 336,45 kr.

Efter regnskabet fredag, hvor Novo opjusterede salgsforventningerne, har ABG hævet kursmålet til 340 kr. fra 320 kr., og Morningstar har løftet sit til 369 kr. fra 353 kr., fremgår det af Bloomberg News.

MÆRSK I FOKUS

For A.P. Møller-Mærsk bød mandagen på relativt pæne udsving.

B-aktien nåede fra morgenstunden 7224 kr., men sluttede i 6960 kr. - 0,7 pct. lavere end fredag.

Investorerne vågnede til en opjustering fra det amerikanske finanshus Goldman Sachs, der løftede sin anbefaling til "køb" fra "hold". Siden gik DNB den stik modsatte vej og sænkede til "hold" fra "køb", og uroen i Hongkong og handelskrigen mellem USA og Kina hjælper heller ikke på stemningen om aktien, vurderer Ole Kjær Jensen.

Blandt sidepapirerne kom Den Jyske Sparekasse med regnskab. Det viste, at bundlinjen blev mere end halveret til 22,7 mio. kr. i første halvår. Bankaktien lukkede 1,5 pct. lavere i 72 kr.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.
Side 1 af 1636 (32717 artikler)Prev1234567163416351636Next