bannerPos

Mandagens aktier: Genmab undveg nedtur udløst af uro i Hongkong

AF: RITZAU FINANS

12-08-2019 21:23

Mens rygklap fra analytikere skubbede Novo Nordisk og Genmab i vejret mandag, så sivede hovedparten af de øvrige C25-selskaber på grund af uro i Hongkong.

Det hjemlige C25-indeks, der ellers var åbnet ganske pænt, endte i et minus på 0,7 pct. til 1104,30. Vendingen kom omkring klokken 10, hvor lufthavnen i Hongkong blev lukket helt ned på grund af demonstrationer.

- Vi har haft lidt udsving i markedet. Geopolitik spiller igen en rolle, og Hongkong er i dag epicentrum. Lufthavnen er lukket, og der er demonstrationer, som nu går ind i den tiende uge, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Herhjemme var der fald i 20 ud af de 25 danske eliteaktier.

Værst gik det Pandora, der tabte 4,2 pct. til 231,70 kr. Handelsbanken genoptog ellers dækning af Pandora-aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 300 kr. Herudover var der umiddelbart ikke nyt fremme om smykkekoncernen.

Det var der heller ikke om flere af de øvrige tabere. Novozymes, der klarede sig næstværst med et fald på 3,8 pct. til 280,40 kr., kom dog med et skuffende regnskab torsdag i sidste uge.

GENMAB OG NOVO LØFTES

I toppen af det danske marked steg Genmab 0,4 pct. til 1275,50 kr. efter hele tre positive anbefalinger. Morgan Stanley indledte dækning med anbefalingen "overvægt", og et kursmål på 2018 kr. Guggenheim Securities indledte dækning af Genmab med anbefalingen "køb" og et kursmål på 1529 kr, og RBC føjede Genmab til listen over dækkede aktier med anbefalingen "outperform" og ligeledes et kursmål på 1529 kr.

Helt så opløftende var børshusenes justeringer af Novo Nordisk ikke, men en række små kursmålsløft medvirkede alligevel til at Novo-aktien steg mest i C25 med 0,7 pct. til 336,45 kr.

Efter regnskabet fredag, hvor Novo opjusterede salgsforventningerne, har ABG hævet kursmålet til 340 kr. fra 320 kr., og Morningstar har løftet sit til 369 kr. fra 353 kr., fremgår det af Bloomberg News.

MÆRSK I FOKUS

For A.P. Møller-Mærsk bød mandagen på relativt pæne udsving.

B-aktien nåede fra morgenstunden 7224 kr., men sluttede i 6960 kr. - 0,7 pct. lavere end fredag.

Investorerne vågnede til en opjustering fra det amerikanske finanshus Goldman Sachs, der løftede sin anbefaling til "køb" fra "hold". Siden gik DNB den stik modsatte vej og sænkede til "hold" fra "køb", og uroen i Hongkong og handelskrigen mellem USA og Kina hjælper heller ikke på stemningen om aktien, vurderer Ole Kjær Jensen.

Blandt sidepapirerne kom Den Jyske Sparekasse med regnskab. Det viste, at bundlinjen blev mere end halveret til 22,7 mio. kr. i første halvår. Bankaktien lukkede 1,5 pct. lavere i 72 kr.

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1774 (35467 artikler)Prev1234567177217731774Next