Vil du producere velfærdskyllinger?

Et informationsmøde skal gøre interesserede klogere på mulighederne i at producere velfærdskyllinger.

Danpo ønsker at øge deres produktion af slagtekyllinger. Arkivfoto: Tenna Bang Danpo oplever, at store minkhaler kan bygges om til fjerkræstalde. Arkivfoto

Danpo ønsker at udvide deres produktion af slagtekyllinger de kommende år. Derfor inviterer de til informationsmøde tirsdag den 1. marts i Kolding.

Forbruget af velfærdskyllinger, som er opdrættet efter specifikke dyrevelfærdsmæssige principper, stiger med fem til seks procent om året, og derfor ser Danpo ind i ikke at vil kunne følge med efterspørgslen, hvilket er baggrunden for, at de afholder to informationsmøder – et i Kolding og et i Aars.

- Vi har nogle rigtigt dygtige producenter, og der sker også generationsskifter, men generelt kommer der ikke nye producenter til i en sådan grad, at vi vil blive ved med at kunne følge med i efterspørgslen. Samtidig skal vi bruge lidt mere kapacitet, når man producerer langsomt voksende kyllinger, hvor dyrevelfærden er bedre. Og med det forbrugsmønster, vi ser, kan vi derfor godt risikere at komme i kapacitetsudfordringer, siger Jacob Roland Pedersen, som er direktør i virksomheden.

Danpo mener blandt andet, at en fremtid som slagtekyllingeproducent, kan være en mulighed for nogle af de tidligere minkavlere.

- Små minkhuse kan ikke umiddelbart bruges – der kan man blive nødt til at bygge helt nyt – men jeg har set minkhaller, som er relativt store. Og de vil, med lidt ombygning, være en mulighed til kyllingeproduktion, siger Jacob Roland Pedersen.

Informationsmødet foregår på Scandic Hotel i Kolding og starter klokken 9.30.

Læs også