To store hestedage venter

Hundene er også med på Dyrskuepladsen i Roskilde, når der i den første weekend i september er Store Hestedag, der har haft besøgsrekord tre gange i træk.

På Store Hestedag kan man medbringe sin egen hund og deltage i en lang række aktiviteter samt få sin hund bedømt af hundekyndige dommere. Foto: Jesper Hallgren

Dyrskuepladsen i Roskilde danner den første weekend i september, lørdag den 2. og søndag den 3. september, traditionen tro rammen om Store Hestedag, der har udviklet sig enormt siden 2004, hvor der for første gang var Store Hestedag i Roskilde.

Store Hestedag var – som navnet indikerer – dengang kun på én dag, men de seneste mange år har det været over to dage, hvor hunde også er blevet en stor og vigtig del af arrangementet, der har haft besøgsrekord tre gange i træk.

Med 23.326 gæster i 2019 blev den tidligere rekord fra 2017 overgået med cirka 300 personer. Corona-pandemien medførte aflysning i 2020, mens der var hele 27.810 besøgende i 2021 og senest 28.829 gæster til 2022-udgaven af det store arrangement.

De mange besøgende forpligter, og igen i år vil der på Store Hestedag være et meget omfattende og alsidigt program.

Utallige udstillere vil endvidere sørge, at både heste- og hundeejere kan finde mange gode tilbud inden for blandt andet foder og tilbehør, og der er rig mulighed for at gøre en god handel.

Samarbejde mellem hest og rytter

- Omkring 1.000 heste vil lægge vejen forbi Dyrskuepladsen i weekenden. Alene til bedømmelse er der tilmeldt mere end 360 heste og ponyer, fortæller Camilla Dupont, direktør for Roskilde Dyrskue, der også står bag Store Hestedag, som er Danmarks største udendørs heste- og hundeevent.

Et nyt tiltag inden for hesteaktiviteterne er streetrace med travheste og TREC. Sidstnævnte er en stævnedisciplin fra Frankrig, der har fokus på samarbejdet mellem hest og rytter i terrænet (orienteringsridt, gangartstest og øvelsesbane).

- Derudover er der en lang række clinics og opvisninger samt den traditionsrige hesteshow med besøg fra Frankrig. Der er også finalen på den spændende Store Hestedag Cup (terrænspringning), fortæller Camilla Dupont, der i »tidernes morgen« selv har redet på Store Hestedag.

Hundeområdet er udvidet

Hundene er efterhånden blevet en stor del af Store Hestedag, og der er i år tilmeldt 24 forskellige hunderacer, og næsten alle træningsdiscipliner inden for hundesporten er repræsenteret.

- Vi forventer lige så mange hunde som heste, og vi har i år udvidet hundeområdet med endnu en ring, der sætter fokus på hunderacerne, og som noget nyt er der nu også konkurrencer i grooming for hunde, fortæller Camilla Dupont.

Dansk Grooming Mesterskab har været en stor succes på hesteområdet igennem mange år, og nu har Nathalie Horsecare, der står for det, også indbudt hundefolket.

- Der er en række forskellige klasser, man kan tilmelde sig, men grooming handler kort sagt om at få dyrene til at shine, lyder det slutteligt fra Camilla Dupont.

På Store Hestedag kan man medbringe sin egen hund og deltage i en lang række aktiviteter samt få sin hund bedømt af hundekyndige dommere.

Store Hestedag

Tid og sted:

  • Lørdag den 2. september og søndag den 3. september – begge dage fra klokken 8.00 til 18.00.
  • Dyrskuepladsen, Darupvej 19, 4000 Roskilde.

Entre:

  • Hvis man køber billet på nettet, kan man springe køen til billetlugen over og gå direkte til indgangen.
  • For priser og køb af billet – se storehestedag.dk.

Program:

  • Via en række søgekriterier kan man på storehestedag.dk nemt og hurtigt skræddersy sit helt eget program.

Læs også