Bevægelsen mod madspild fylder 17 år
Bevægelsen Stop Spild af Mad har i 17 år forsøgt at modarbejde madspild. Noget der i perioder nærmest har udviklet sig til en folkebevægelse.

Bevægelsen Stop Spild af Mad arbejder for, som navnet siger, at minimere madspild. Foto: Colourbox
Bevægelsen Stop Spild Af Mad har siden 2008 arbejdet for at mindske madspild i Danmark og fylder nu 17 år.
Det startede dog allerede tilbage i 2006, hvor Landbrug & Fødevarer lavede de første beregninger af madspild i husholdningerne. Det blev startskuddet til forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.
Det fokus, som bevægelsen satte på madspild, affødte nærmest en kædereaktion, hvor blandt andet detailkæden Rema 1000 erstattede mængderabatter med styk-rabatter. Efterhånden er kampen mod madspild nærmest blevet en folkebevægelse, som betyder at også politikere, virksomheder samt mange andre organisationer har rettet fokus mod madspild.
Seneste initiativ fra Stop Spild Af Mad er den landsdækkende platform til donation og modtagelse af overskudsmad GratisMad.dk.
Men selvom fokus er øget, er problemet der stadig, lyder det i meddelelsen.
- Desværre oplever vi i dag, at fokus på sager som madspild ikke længere fylder i mediebilledet på samme måde som tidligere, siger stifter Selina Juul, der også er bestyrelsesformand for organisationen.